Importanti oameni de afaceri din Romania, presedinti ai camerelor de comert balcanice, ambasadori, artisti, oameni politici au fost prezenti la decernarea "oscarurilor" economice.
O noua viziune si un nou concept pentru Topul Excelentei in Afaceri 2007 organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR).
Pana acum, premiile de excelenta reveneau acelor firme care se mentinusera in ultimii 3 – 5 ani in Topul National al Firmelor.
Anul acesta, cu trofeele au plecat doar cei care pe langa performanta au dovedit viziune, pionierat, curaj, responsabilitate, norme autoasumate.
Importanti oameni de afaceri din Romania, presedinti ai camerelor de comert balcanice, ambasadori, artisti, oameni politici au fost prezenti la decernarea "oscarurilor" economice.
O noua viziune si un nou concept pentru Topul Excelentei in Afaceri 2007 organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR).
Pana acum, premiile de excelenta reveneau acelor firme care se mentinusera in ultimii 3 – 5 ani in Topul National al Firmelor.
Anul acesta, cu trofeele au plecat doar cei care pe langa performanta au dovedit viziune, pionierat, curaj, responsabilitate, norme autoasumate.
Investitia in cultura sau preocuparea pentru responsabilitatea sociala corporativa sunt exemple de atitudini care confera valoare companiei si consolideaza viitorul businessului.
"Cred cu tarie ca este nevoie de modele in lumea afacerilor. Obiectivul nostru este sa scoatem in evidenta oameni care au viziune, oameni care au curajul sa se dezvolte, oameni care cred in comunitatea in care traiesc, care dovedesc responsabilitate sociala", a declarat dl. Dragos Seuleanu, presedintele CCIR.
Supriza serii a fost decernarea celor 13 trofee de excelenta.
Intrarea premiantilor s-a facut prin "Aleea Inovarii", un spatiu special amenajat cu modele de inovatii de ultima ora.
Parteneri si sponsori ai evenimentului au fost: GTZ, Exim Bank Romania, ALRO SA, Corpul Operatorilor Arhivei Electronice de Garantii Reale Mobiliare, Eurisko, ASTRA Vagoane Calatori, CEC si Coca-Cola Romania, Banca C. R. Firenze Romania, E-on si Zaraza.
Premiul de excelenta pentru sprijinul acordat cresterii competitivitatii economice prin Cercetare-Dezvoltare si Inovare – AUTORITATEA NATIONALA PENTRU CERCETAREA STIINTIFICA – ANCS
Politicile si programele promovate de ANCS au contribuit la inregistrarea unui progres semnificativ in procesul de structurare si consolidare a ariei romanesti a cercetarii. ANCS sustine pozitia prioritara a domeniului cercetarii si asigura pregatirea comunitatii stiintifice si tehnice, ca si a mediului economic din Romania, pentru a se racorda la prioritatile specifice stiintei si tehnologiei din Uniunea Europeana, precum si la dinamica alerta de evolutie a acestora.
Premiul de excelenta "Afacere de succes pe piete internationale" – SOFTWIN GROUP
Din 2004, grupul SOFTWIN a devenit multinational, avand astazi peste 100 de angajati in afara tarii.
Produsele Softwin au peste 40 de miliaone de utilizatori in mai mult de 180 de tari. Softwin are peste 200 clienti corporativi in SUA si Europa. Astazi, grupul dispune de puncte de prezenta proprie in 6 tari: Romania, Germania, Spania, Marea Britanie, SUA si Danemarca. In alte 60 de tari, produsele SOFTWIN sunt prezente prin parteneri locali. Softwin este prima companie privata din Europa de Sud Est care a reusit sa castige IST Prize in 2003 si prima companie din Romania castigatoare a World Summit Award. Prin strategia de penetrare pe piete internationale SOFTWIN a obtinut rezultate remarcabile in ceea ce priveste cifra de afaceri, profitul, valoarea exporturilor, cota de piata si notorietatea brandului BitDefender.
Premiul de excelenta "Responsabilitate sociala corportativa" – ALRO SA
ALRO Slatina este cea mai mare companie producatoare de aluminiu din Europa Centrala si de Est (exceptand Rusia) si cel mai mare producator de aluminiu din Uniunea Europeana.
De peste 40 de ani Alro aduce o contributie importanta la efortul de dezvoltare economica a Romaniei, precum si la promovarea comertului exterior, asigurand locuri de munca directe pentru aproximativ 3.600 de oameni.
Alro este una dintre cele mai mari si mai profitabile companii din Romania. Responsabilitatea companiei fata de societate, incluzand succesul activitatii de productie, conditiile de munca, atentia acordata protectiei mediului, protectia sociala acordata angajatilor si familiilor acestora, interactiunea cu comunitatea locala, reprezinta unul dintre aspectele esentiale ale strategiei operationale aplicata de Alro. Prin politicile si strategiile avute (programe educationale, programe de formare profesionala si de promovare a responsabilitatii civice) ALRO a manifestat comportament responsabil fata de comunitatea in care isi desfasoara activitatea. In fiecare an, compania cheltuieste peste 3 milioane USD pentru activitati caritabile si proiecte sociale.
Premiul de excelenta "Cel mai mare organizator de targuri si expozitii din Romania" – ROMEXPO SA
Lider national in industria targurilor si expozitiilor. ROMEXPO organizeaza anual peste 40 de targuri, expozitii si saloane comerciale cu participare internationala, in marea lor majoritate manifestari specializate.
Membru fondator al ASOEXPO (Asociatia Organizatorilor de Targuri si Expozitii din Romania), ROMEXPO S.A. este recunoscut si pe plan international, fiind membru cu drepturi depline al Asociatiei Mondiale a Industriei de Expozitii – UFI, al Aliantei Targurilor din Europa Centrala – CEFA, al Asociatiei Targurilor din Sud-Estul Europei EASE si al Uniunii Internationale de Raportare a Statisticilor Expozitiilor – CENTREX.
Premiul de Excelenta "Afacere de succes intr-o zona defavorizata" – GRUPUL DE FIRME EUROPEAN FOOD &DRINKS
Cu investitii masive in zona defavorizata Stei, Grupul European Food & Drinks reprezinta una din cele mai mari investitii private din Romania.
Platformele industriale ale grupului sunt cele mai moderne din tara si chiar din Europa de Est, fiind dotate cu tehnologie de ultima ora. Grupul EUROPEAN FOOD & DRINKS contribuie la dezvoltarea economica a Romaniei, nu numai prin investitiile facute, ci si prin dinamizarea unor domenii economice importante precum: constructiile, serviciile si comertul. In calitate de cel mai mare producator de produse alimentare, Grupul EUROPEAN FOOD & DRINKS are ca obiectiv atingerea nivelului de excelenta in tot ceea ce isi propune sa faca, prin competitivitatea produselor sale pe plan intern dar mai ales international.
Premiul de excelenta "Franciza autohtona de succes" – ROMSTAL SRL
Romstal, una dintre cele mai dinamice si importante companii de pe piata romaneasca in comercializarea echipamentelor de instalatii pentru constructii.
Sistemul de franciza Romstal este dezvoltat sub forma a doua tipuri de reprezentanta: de tip montator Expert Instal si de tip Filiala Romstal.
Ceea ce defineste franciza Romstal in mod unic este faptul ca nu se solicita taxa de intrare in franciza, taxe de publicitate sau redevente.
Premiul de excelenta pentru "Cele mai diversificate produse si servicii bancare pentru IMM" – RAIFFEISEN BANK
Raiffeisen Bank Romania SA ofera o gama completa de servicii si produse de calitate pentru IMM-uri, avand un numar de peste 130.000 IMM-uri clienti.
Raiffeisen Bank sustine procesul de absorbtie a fondurilor europene printr-un produs dedicat accesarii fondurilor europene si care e cunoscut sub numele de Produs pentru Europa.
Rezultatele excelente obtinute de Raiffeisen Bank au fost recunoscute de prestigioase publicatii romanesti si straine. Revista britanica Euromoney a acordat Raiffeisen Bank premiul pentru cea mai buna banca de investitii din Romania, iar revista Global Finance a desemnat banca, atat in 2004 cat si in 2005, drept "Cea mai buna banca din Romania".
Premiul de excelenta pentru "Contributia unei institutii internationale la dezvoltarea institutionala a comunitatii de afaceri" – SOCIETATEA GERMANA PENTRU COOPERARE TEHNICA-GTZ
In cadrul cooperarii tehnice bilaterale romano-germane, Guvernul Germaniei prin Ministerul Federal pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (BMZ) sprijina incepand cu 1993 procesul de transformare politico-economica in Romania.
In cadrul acestei cooperari, in anul 1994 s-a nascut Proiectul IBD – Serviciul Integrat de Consultanta pentru Economie in Romania, care in anul 2000 a fost transformat in Program WBF – Program de Promovare Economica si Ocupare a Fortei de Munca in Romania, program care functioneaza in cadrul CCIR – fiind implementat de catre GTZ . Programul deruleaza proiecte de promovare economica sectoriala (industria constructoare de masini, componente auto, confectii si textile, mobila, vin, turism), cooperare regionala – prin crearea si sustinerea de structuri institutionalizate si proiecte de promovare locala.
Premiul de Excelenta "Antreprenoriat feminin de succes" – CAMELIA SUCU si GEORGIANA POGONARU
Pentru ca suntem in Anul egalitatii de sanse, Camera de Comert si Industrie a Romaniei a dorit sa ofere in 2007 acest premiu la doua femei de succes:
Camelia Sucu – Director General Class Mob si Georgiana Pogonaru – Director general Romcolor 2000
Atat Georgiana Pogonaru, cat si Camelia Sucu au decis sa faca o schimbare radicala in cariera, trecand de la cariera universitara in domeniul chimiei (Georgiana Pogonaru), respectiv aceea de medic (Camelia Sucu), la cea mult mai practica a afacerilor. Ambele au dovedit exceptionale calitati de lider, iar firmele pe care le conduc s-au situat in ultimii ani pe pozitii fruntase in topul national al firmelor organizat de CCIR.
Atat Georgiana Pogonaru, cat si Camelia Sucu au detinut locuri fruntase in TOP 100 Femei de succes realizat de revista Capital. Ambele fac parte din boardul Leading Women Entrepreneurs of the World, sunt membre in diverse asociatii si fundatii si pe langa activitatea de business desfasoara numeroase activitati caritabile si de responsabilitate sociala corporativa.
Premiul de excelenta "Tanarul intreprinzator al anului" – IUSTIN PARASCHIV
In varsta de 26 de ani, Iustin Paraschiv este cel mai tanar milionar din Romania.
Iustin Paraschiv a debutat in afaceri la varsta de 19 ani si a dezvoltat in cativa ani un "imperiu" local prin investitii in industria alimentara, zootehnie, in terenuri si in plasamente bursiere.
Este fondatorul companiei Carmistin – principalul jucator pe piata comertului cu ridicata al carnii si produselor din carne cu o cifra de afaceri pe 2006 de 62 milioane de euro. Comparativ cu anul precedent, a inregistrat o crestere de 37%. Are parteneri de afaceri pe 3 continente si peste 1300 de clienti fideli.
Iustin Paraschiv: "Nu vreau sa ma opresc aici!"
Premiul de excelenta "Omul de afaceri care a investit in cultura" – ION ANTONESCU – FONDATORUL MARSHALL TURISM
Domnul Ion Antonescu este omul care, incercand sa mentina traditia pe care initiat-o ca Secretar de Stat in cadrul Ministerului Culturii si Cultelor in perioada 2001 – 2004, organizeaza numeroase programe destinate promovarii turismului cultural si prezentarii patrimoniului national.
Acest premiu este un gest de recunoastere a contributiei personale la promovarea turismului cultural si pentru preocuparea de a oferi momente inaltatoare de emotie si spiritualitate oamenilor de valoare ai Romaniei.
Premiul de excelenta "Politicianul care a incurajat dialogul intre mediul politic si mediul de afaceri" – LASZLO BORBELY – Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor
Premiul de excelenta "Personalitate internationala care a contribuit la dezvoltarea relatiilor cu mediul de afaceri romanesc" – RIFAT HISARCIKLIOGLU Presedinte TOBB – Turcia