Conferinta Internationala Antreprenoriatul Feminin din Romania

Miercuri, 15 moiembrie,  Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie a organizat la  Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Conferinta Internationala "Antreprenoriatul Feminin in Romania".
Miercuri, 15 moiembrie,  Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie a organizat la  Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Conferinta Internationala "Antreprenoriatul Feminin in Romania".
Evenimentul a fost onorat cu prezenta de Dl. Donato Chiarini –  Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, D-na Soknan Han JUNG  – Rezident coordonator ONU si rezident reprezentativ al Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD),  Victor Babiuc – Presedinte CCIR alaturi de  reprezentante ale asociatiilor antreprenoriale de femei din Bulgaria, Canada, Suedia, Germania, Italia, Portugalia, Grecia si Spania precum si de cei ai ANIMMC, ai Federatiei Patronale din Industria Usoara si ai CCIR.
   

In deschiderea Conferintei, dl Florin Rosu, director in cadrul ANIMMC a atras atentia ca 1 ianuarie 2007 reprezinta momentul in care Romania va deveni un stat membru, dar procesul de integrare va continua timp de cativa ani: "Intreprinderile romanesti trebuie sa fie capabile sa concureze fara restrictii intr-o piata europeana. Sa privim integrarea drept o oportunitate, o provocare si drept un proces de intrare in normalitate."

   

Dintre alocutiunile celor prezenti s-a distins prezentarea D-nei Soknan Han JUNG, care a facut referire la statutul femeii antreprenor din tarile Uniunii Europene cat si la progresul facut de Romania in sprijinirea femeilor care deruleaza sau vor sa isi deschida o afacere. In acest sens, UNPD a implementat in Romania un proiect, finantat de guvernul japonez, care a oferit alternative de angajare, cursuri de calificare si venituri suplimentare pentru femeile din zonele rurale.

Domnul Donato CHIARINI, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, a salutat initiava ANIMMC-ului, afirmandu-si sprijinul neconditionat al Comisiei Europene in continuarea si dezvoltarea  Programul national multianual pe perioada 2005-2008 pentru dezvoltarea culturii manageriale in randul femeilor manager.
La randul sau, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, dl. Victor Babiuc a prezentat directiile in care CCIR s-a implicat in dezvoltarea  antreprenoriatului feminin. Astfel, In anul 2000 Camera a elaborat si editat, cu sprijinul USAID primul studiu despre femeile de afaceri din Romania si a organizatiilor neguvernamentale care sprijina activitatea femeilor antreprenor sau manager. "Camera de Comert si Industrie a Romaniei apreciaza ca trebuie intensificate eforturile si preocuparile interinstitutionale, atat pentru dezvoltarea antreprenoriatului feminin, cat si pentru cresterea participarii femeilor in politica, in organele de adoptare a deciziilor la nivel central si local, precum si in cercetare, stiinta si tehnologie."

Lasă un răspuns