Interes major pentru constructii in tara noastra ca si in Bulgaria

Firmele de constructii, ca si cele producatoare de materiale de constructii din Bulgaria sunt interesate sa intre pe piata romaneasca, de preferinta, in colaborare cu parteneri romani din domeniu, a fost concluzia dialogului bilateral purtat in cadrul recentului forum economic romano-bulgar.

Firmele de constructii, ca si cele producatoare de materiale de constructii din Bulgaria sunt interesate sa intre pe piata romaneasca, de preferinta, in colaborare cu parteneri romani din domeniu, a fost concluzia dialogului bilateral purtat in cadrul recentului forum economic romano-bulgar. Organizat de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuredti di CCI Ruse, impreuns cu cel mai mare organizator de tsrguri di expozitii din tara noastra, Romexpo sa., forumul a fost primul eveniment realizat conform Planului de actiuni comune semnat de cele doua camere de comert, in baza Acordului de colaborare incheiat la finele anului 2005.
"Speram ca intalnirea de astazi sa constituie un nou inceput pe drumul colaborarii romano-bulgare care sa ne conduca catre un mediu de afaceri cat mai prietenos, cu schimburi sustinute de informatii si afaceri profitabile pe ambele maluri ale Dunarii", a spus in deschiderea lucrarilor Ancuta Conta, director general adjunct al CCIB.
Alegerea domeniului constructiilor ca punct de plecare a fost determinata de avantul pe care il inregistreaza acest domeniu in cele doua state vecine, ceea ce deschide noi perspective de afaceri.
"Participarea bulgars la tsrgurile internationale organizate de Romexpo a cunoscut o dinamica de exceptie in ultima perioada.  Daca in anul 2000 au venit sa expuna la Bucuresti numai  opt firme din Bulgaria,  care au inchiriat 170 mp, numarul acestora a ajuns la 88 la sfarsitul anului 2006, iar suprafata de expunere, la 1000 mp. Tendinta ascendenta s-a mentinut si in primele 5 luni ale anului 2007, cand si-au prezentat oferta pentru piata romaneasca 48 de companii bulgaresti", a afirmat reprezentanta Rompexpo sa.
Cele doua camere de comert si-au propus sa mai organizeze pana la sfarsitul acestui an evenimente similare, respectiv reuniuni de promovare di burse de afaceri in cadrul unor targuri specializate, pe domenii de interes comun, cum ar fi: industria mobilei, cu ocazia expozitiei BIFE – TIMB, industria  alimentara, la  INDAGRA si pe teme de tehnica si tehnologie, cu ocazia targului tehnic TIB.
CCI Ruse s-a angajat sa relizeze un eveniment in premiera la Ruse, care se va desfasura pe durata a mai multe zile. Conform declaratiilor facute de Milen Dobrev, directorul executiv al CCI Ruse, programul va cuprinde un forum de afaceri, o expozitie gastronomica si degustari de vinuri, muzica si dans pe ritmuri romanesti, adica "ingredientele necesare pentru a depasi bariera lingvistica, facilitand cunoasterea si apropierea dintre oameni si relatiile de prietenie".
Conducerea camerelor de comert din Bucuresti si Ruse este decisa sa valorifice experienta acumulata in perioada de pre-aderare, printr-o abordare realista a planurilor pentru urmatorii 7 ani (2007-2013) si sa colaboreze pe linia accesarii fondurilor europene in cadrul Programului Operational Transfrontalier.
La forumul economic romano-bulgar au participat 65 de reprezentanti din 32 de firme profilate pe constructii si decoratiuni interioare si exterioare din Bulgaria. Au venit la Bucuresti atat producatori si distibuitori de materiale de constructii, inclusiv de tamplarie – usi, ferestre, geamuri, dusumele etc, realizate dupa tehnologii dintre cele mai moderne, cat si antreprenori si firme imobiliare.

Lasă un răspuns