Italienii sunt interesati de investitii in domeniul aerospatial

"Industria aerospatiala reprezinta unul din principalele domenii de interes pentru investitorii italieni. Suntem interesati atat in investitii de tip joint venture, cat si in investitii directe, insa decizia apartine pana la urma  intreprinzatorilor din Italia" a aratat Guido Bolatto, Secretar General CCI Tornio cu ocazia unei intalniri economice romano-italiene gazduita de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), vineri 19.10. a.c. Evenimentul a fost prilejuit de vizita in tara noastra a unei delegatii din orasul Torino – Italia, condusa de Dl. Sergio Chiamparino  – Primarul orasului
 "Industria aerospatiala reprezinta unul din principalele domenii de interes pentru investitorii italieni. Suntem interesati atat in investitii de tip joint venture, cat si in investitii directe, insa decizia apartine pana la urma  intreprinzatorilor din Italia" a aratat Guido Bolatto, Secretar General CCI Tornio cu ocazia unei intalniri economice romano-italiene gazduita de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), vineri 19.10. a.c. Evenimentul a fost prilejuit de vizita in tara noastra a unei delegatii din orasul Torino – Italia, condusa de Dl. Sergio Chiamparino  – Primarul orasului.

Turismul este un alt domeniu de interes major pentru investitorii italieni, in special turismul cultural in zonele sacre din nordul Bucovinei."Intreaga regiune are un specific particular pe harta lumii si prezinta o atractie turistica deosebita" a punctat Sergio Chiamparino. “Avem un proiect in care dorim sa includem si Romania, alaturi de Bulgaria si Polonia, si de aceea vizam  o colaborare in domeniul cultural” a mai adaugat domnia sa.

Totodata, dorim sa continuam proiectele deja existente in domeniul agro-alimentar si cautam colaborarea in proiecte ce vizeaza sectorul IC&T si sectorul auto.

In cadrul intalnirii, reprezentantii CCIR au prezentat participantilor o scurta analiza asupra mediului de afaceri din Romania, accentuand faptul ca se doreste facilitarea realizarii de actiuni comune cu scopul de a promova si dezvolta schimburile comerciale si  cooperarea economica intre cele doua tari. " Sprijinim in totalitate initiativele dumneavoastra si chiar lansam provocarea de a extinde colaborarea in domeniul turismului si la alte regiuni, nu numai Bucovina. Zona Maramures, de pilda, prezinta o atractie deosebita prin bisericile din lemn. Se poate combina un proiect comun cu turismul religios si aceasta ar duce la un bun dialog intre bisericile crestine din tarile noaste" a subliniat doamna Liliana Deac, director al Departamentului de Relatii Externe in cadrul CCIR.

Credem, deasemeni, ca v-ati orientat bine strategia investitionala catre sectorul aerospatial si sectorul auto. Mai mult, precizam ca sectorul de piese de schimb pentru autovehicole a cunoscut o dezvoltare independenta de industria constructoare de masini, ceea ce il face sa fie un sector atractiv  pentru ca nu se rezuma doar la marcile de masini produse in Romania.

Un alt motiv care face din Romania o zona interesanta pentru investitorii straini il reprezinta fondurile structurale puse la dispozitie de Uniunea Europeana. In procesul de integrare, Romania dispune si poate profita din plin de aceste  fonduri pentru dezvoltarea tuturor sectoarelor economice, sociale si culturale.

In final, reprezentantii CCIR au afirmat ca Romania reprezinta in momentul de fata o piata de desfacere concurentiala pentru statele membre UE, de aceea ne dorim dezvoltarea de proiecte comune in toate zonele cu potential investitional. CCIR dispune de experienta si relatiile necesare pentru a oferi un sprijin competent si profesionist atat firmelor din Romania, cat si investitorilor straini interesati de oportunitatile de pe piata romaneasca.

Lasă un răspuns