Marile companii ale lumii interesate de proiectele de infrastructura din Romania

Firma canadiana SNC Lavalin International este interesata de marile proiecte de infrastructura din Romania, de constructia de poduri, proiecte energetice si de dezvoltare a transportului urban si interurban.
„Suntem interesati de proiecte a caror complexitate necesita cooperarea cu mari firme internationale”, a afirmat Wojciech Ksiazkiwicz, vicepresedintele companiei, aflat intr-o prima vizita in tara noastra, la sediul  CCIB, la invitatia presedintelui director general al Camerei  bucurestene, dipl. ec. Stefan D. Popa.

Firma canadiana SNC Lavalin International este interesata de marile proiecte de infrastructura din Romania, de constructia de poduri, proiecte energetice si de dezvoltare a transportului urban si interurban.
„Suntem interesati de proiecte a caror complexitate necesita cooperarea cu mari firme internationale”, a afirmat Wojciech Ksiazkiwicz, vicepresedintele companiei, aflat intr-o prima vizita in tara noastra, la sediul  CCIB, la invitatia presedintelui director general al Camerei  bucurestene, dipl. ec. Stefan D. Popa. La intrevederea avuta la Bucuresti a participat, alaturi de presedintele CCIB, si Dan Ifrim, director general adjunct.

Cu sediul in Montreal, dar avand birouri in 30 de tari, SNC Lavalin International este partenera a guvernului canadian in proiectul Centralei nuclear-electrice Cernavoda. Firma canadiana este una dintre marile companii de consultanta in inginerie la nivel mondial, avand o cifra de afaceri de 6 miliarde USD si desfasurand proiecte de infrastructura, industriale si de protectia mediului etc. in 100 de tari ale lumii.

„Am discutat despre proiectele unei centrale electrice pe Dunare, despre constructia unui pod intre malul romanesc si cel bulgaresc si a unor autostrazi. Camera de Comert este locul natural de unde se incepe o afacere”, a spus oaspetele.

Dispunand de o valoroasa expertiza in inginerie financiara, SNC Lavalin International organizeaza pachetul financiar pentru unitatea 3 Cernavoda.

Alte proiecte de succes realizate de Lavalin International sunt: managementul unor aeroporturi, cum ar fi aeroporturile din Chicago, Malta, Vancouver, tari din Africa, constructia metroului in Ankara, Istanbul, Manilla, Montreal si acum, participarea la licitatia pentru metroul din Varsovia.

Firma canadiana a construit si a investit fonduri proprii in linia de skytrain din Toronto.

„Este evident ca in Romania exista bani pentru investitii, ceea ce este foarte important. Am vazut constructiile in plin santier. Daca exista bani, oamenii vor dori si noi sisteme de canalizare, strazi noi, mai bune…

Consider ca fondurile structurale europene vor veni sa sustina banii disponibili aici, in Romania. Am citit recent o statistica in care Romania aparea ca piata cea mai buna pentru masini din Europa” , a declarat vicepresedintele companiei canadiene.

Stefan D. Popa si Wojciech Ksiazkiwicz sunt membri ai Comitetului de Consultanta in Afaceri pentru Europa de Sud-Est.

Sursa: www.ccib.ro

Lasă un răspuns