Siguranta alimentara

   In data de 22 februarie a.c., la sediul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) a avut loc o reuniune de lucru organizata de Camera bucuresteana si de EquipAgro (Franta) in vederea pregatirii unui seminar international pe teme alimentare, ce urmeaza a avea loc in luna iunie a.c. La intalnirea, la care CCIB a fost reprezentata de Ancuta Conta, director general adjunct, au participat reprezentanti ai unor asociatii profesionale si patronale din industria alimentara (ROMALIMENTA, Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui, Asociatia Romana a Carnii), reprezentanti ai Agentiei de Plati pentru dezvoltare Rurala, precum si ai Groupe BRD-Societe Generale.
   In data de 22 februarie a.c., la sediul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) a avut loc o reuniune de lucru organizata de Camera bucuresteana si de EquipAgro (Franta) in vederea pregatirii unui seminar international pe teme alimentare, ce urmeaza a avea loc in luna iunie a.c. La intalnirea, la care CCIB a fost reprezentata de Ancuta Conta, director general adjunct, au participat reprezentanti ai unor asociatii profesionale si patronale din industria alimentara (ROMALIMENTA, Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui, Asociatia Romana a Carnii), reprezentanti ai Agentiei de Plati pentru dezvoltare Rurala, precum si ai Groupe BRD-Societe Generale.
     Reuniunea a vut drept obiectiv principal consultarea specialistilor romani cu privire la temele ce prezinta interes pentru sectorul alimentar in contextul recentei aderari a Romaniei la Uniunea Europeana, astfel incat modul de organizare si structura seminarului sa vina cat mai bine in intampinarea nevoii crescande a firmelor din industria de profil de a primi raspunsuri concrete la problemele stringente cu care se confrunta. Alinierea la standardele UE in ceea ce priveste siguranta alimentara, identificarea de solutii de finantare pentru a ramane pe piata si a face fata concurentei acerbe, procedura de inregistrare a produselor traditionale, promovarea si distributia lor in tarile membre UE sunt, in opinia particiantilor, doar cateva dintre provocarile carora industria alimentara romaneasca trebuie sa le faca fata pentru a putea valorifica oportunitatile de pe Piata Unica.
    Astfel, seminarul care se inscrie in seria actiunilor concrete intreprinse de CCIB pentru a pune in practica strategia sa de post-aderare, va cuprinde o sectiune dedicata prezentarii, in linii generale, a industriei alimentare romanesti, a problemelor cu care se confrunta, a cerintelor ce-i stau in fata si a posibilelor solutii financiare ce pot fi utilizate pentru a raspunde acestora (accesul la fonduri structurale, obtinerea de finantari de la institutii bancare etc.). De asemenea, vor avea loc trei workshop-uri pe probleme specifice principalelor sectoare din industria alimentara – carne, lapte, cereale – in cadrul carora specialisti romani si francezi, precum si factori de decizie vor prezenta cazuri de succes si vor intra in dialog cu firmele participante.
Directorul general adjunct Ancuta Conta a subliniat faptul ca CCIB a incercat, in cadrul evenimentelor organizate pana acum si, in general, bine primite de comunitatea de afaceri, sa prezinte si solutii practice, seminariile si conferintele CCIB constituind nu numai un util schimb de experienta pentru oamenii de afaceri, ci si punctul de plecare pentru colaborari pe termen lung. EquipAgro nu este la prima colaborare cu CCIB, anul trecut in luna noiembrie reprezentanti ai EquipAgro sustinand o prezentare in cadrul conferintei internationale "De la ferma la consumator", organizata de Camera bucuresteana in cadrul IndAgra.
   EquipAgro reuneste circa 50 de întreprinderi independente ce activeaza in domenii complementare precum: proiectarea, ingineria si realizarea completa de echipamente si fabrici de produse alimentare.

Lasă un răspuns