Topul Firmelor din Sectorul 3

In dupa amiaza zilei de 26 noiembrie 2007 a avut loc cea de a zecea editie, jubiliara, a Topului Firmelor Sector 3, organizata de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), in colaborare cu Primaria Sectorului 3.

In dupa amiaza zilei de 26 noiembrie 2007 a avut loc cea de a zecea editie, jubiliara, a Topului Firmelor Sector 3, organizata de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), in colaborare cu Primaria Sectorului 3.

Principiile care au stat la baza elaborarii Topului firmelor din sectorul 3, respecta aceleasi criterii de departajare pentru toate cele sase mari domenii de activitate existente in competitiile din toate sectoarele bucurestene, precum si in cele la nivel municipal si national, respectiv: cercetare-dezvoltare si high tech, industrie, agricultura, pescuit si piscicultura, constructii, servicii, comert, export, turism. Pentru o departajare obiectiva a performantelor firmelor, acestea sunt impartite, in cadrul domeniilor, pe cinci categorii, in functie de dimenisunea firmei: microintreprinderi, intreprinderi mici, intreprinderi mijlocii, intreprinderi mari, intreprinderi foarte mari. Aceasta conceptie asigura o apreciere unitara a performantei economice in cadrul topurilor organizate de CCIB, ca si de camerele teritoriale din intreaga tara.

Spre deosebire de alte clasamanete, realizate in functie de un singur criteriu (cifra de afaceri, domeniul in care activeaza, sau dimensiunea societatii), Topul sectorului 3, elaborat de CCIB, imbina, ca si pana acum, criterii strict economice, cum ar fi cifra de afaceri sau rata profitului, eficienta utilizarii resurselor umane, eficienta utilizarii capitalului angajat, cu criterii de mare importanta pentru lumea afacerilor, cum sunt efortul propriu de dezvoltare, implementarea unui sistem propriu de conducere si asigurare a calitatii, obtinerea de certificate de conformitate a produselor. Cu alte cuvinte, este sustinuta prin intermediul unor bonificari la punctaj, o conceptie manageriala moderna, eficienta si flexibila.
   
In deschiderea festivitatii a luat cuvantul Viorel Paul, vicepresedinte al CCIB, care i-a felicitat pe premianti si a tinut sa precizeze ca, pentru promovarea exclusiva a firmelor care respecta principiile eticii in afaceri, din Top au fost eliminati operatorii economici care au datorii la buget, care au creat incidente comerciale sau au comis fapte grave de notorietate publica: "Aceasta conceptie face din Topul firmelor din Sectorul 3, ca si din celelalte manifestari similare, un instrument de combatere a coruptiei si evaziunii fiscale. Premiantii din acest an, chiar daca sunt apreciati pentru rezultatele dobandite in 2006, au fost nominalizati la Top dupa criterii europene. Laureatii sunt cei de care depinde, de aici incolo, progresul si prosperitatea Capitalei Romaniei ca stat membru al Uniunii Europene."
   
In ce priveste colaborarea cu Primaria Sectorului 3, vicepresedintele Viorel Paul s-a referit la existenta Centrului de Asistenta pentru Intreprinzatori, care vine in sprijinul celor din urma, in special al IMM-urilor, scutindu-i pe oamenii de afaceri sa se mai deplaseze pana la sediul CCIB sau al Biroului de Asistenta pentru Societati Comerciale atunci cand doresc sa infiinteze o firma sau sa opereze mentiuni referitoare la o societate deja existenta. Deci, eliminarea birocratiei si un mare castig de timp. Apoi, invitarea de catre Primaria Sector 3 a Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti de a face parte din colectivul de elaborare  a  strategiei  de  dezvoltare  economico-sociala  a sectorului 3.
   
"Din pacate – a spus in incheierea cuvantului sau, vicepresedintele CCIB – cei de la Primaria Sectorului 3 n-au putut sa vina la aceasta manifestare, sa se bucure alaturi de celelate 717 societati comerciale care compun Topul firmelor din acest sector, isi cer scuze, cu toate ca noi, Camera Bucuresti, eram pregatiti sa le acordam Diploma de Excelenta pentru buna colaborare dintre institutiile noastre".
   
Decernarea diplomelor si a trofeelor firmelor premiate la acest Top a fost realizata de Viorel Paul si Constantin Rasnovenau, vicepresedinti ai CCIB, impreuna cu echipa tehnica a Camerei.

Lasă un răspuns