Adunarea Generala a membrilor USER

Recent, la sediul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) s-au desfasurat lucrarile Adunarii Generale a membrilor Uniunii Societatilor de Expeditii din Romania-USER. Cele 10 puncte aflate pe ordinea de zi au fost prezentate de Marius Cae, presedintele Asociatiei si supuse aprobarii membrilor acesteia.
Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) s-au desfasurat lucrarile Adunarii Generale a membrilor Uniunii Societatilor de Expeditii din Romania-USER. Cele 10 puncte aflate pe ordinea de zi au fost prezentate de Marius Cae, presedintele Asociatiei si supuse aprobarii membrilor acesteia.
Din Raportul pe 2005-2006 s-a desprins preocuparea constanta pentru cooptarea de noi membri, solutionarea, impreuna cu organele de specialitate din MTCT, a obiectiunilor formulate de USER cu privire la Ordonantele de Urgenta si legile emise in aceasta perioada, acordarea de asistenta pe plan intern si international, informarea si participarea membrilor USER la Congresele FIATA de la Moscova (septembrie 2005) si Shanghai (septembrie 2006), precum si participarea la Balkan Congress of Freight Forwarders de la Sofia si Balkan International & Logistics Conference 2006, care s-a desfasurat la Sofia in noiembrie 2006.
A mai fost reliefata participarea USER la seminarul cu tema TRANSPORTURI, organizat de CCIB in aprilie 2006, precum si participarea la actiunea de la Centrul Roman pentru Promovarea Comertului, intalnirile de la sediul USER si CCIB cu reprezentanti de case de expeditii din tara si strainatate. Ar mai fi de amintit organizarea misiunilor economice de la Kuweit si Qatar, organizate de CCIB, prin dipl. ec. Stefan D. Popa, in colaborare cu Ministerul de Externe, la care USER a participat in calitate de coorganizator.
In interventia sa, presedintele-director general al CCIB, vicepresedinte al USER, a tinut sa sublinieze buna colaborare intre cele doua organizatii: Impreuna am participat la misiuni economice in Kuweit si Qatar, impreuna am fost la multe alte actiuni de interes comun si tot impreuna va trebui sa ne implicam in sustinerea unor proiecte, precum realizarea nodului hidrotehnic Targu-MagureleNicopole. Acest obiectiv reprezinta o imbinare a intereselor transportatorilor cu ale celor care produc si valorifica energie, ale celor care sunt legati de comunicarea intre nordul si sudul Dunarii, in protectia mediului, in prevenirea inundatiilor sau interesati de irigatii. CCIB, impreuna cu partenerii sai din randul comunitatii de afaceri si autoritatilor locale din Romania si Bulgaria fac in prezent demersuri pentru obtinerea aprobarilor de la guvernele roman si bulgar in vederea realizarii acestui proiect, asupra caruia, Asociatiile transportatorilor din cele doua tari s-au inteles deja la nivel local.
Dezbaterile din Adunarea Generala au fost fructuoase si s-au axat cu precadere asupra programului de activitati pentru perioada urmatoare, 2007-2008, stabilindu-se si o agenda de prioritati. Cateva dintre acestea sunt deosebit de interesante, cum ar fi, de pilda, constituirea, cu alte asociatii din domeniu, a unei structuri organizatorice reprezentative pentru intreaga comunitate de afaceri din domeniu. Apoi, initierea unor relatii de colaborare, informare si asistenta cu comisiile de specialitate din Parlament, initierea si promovarea programelor de reorientare profesionala, participarea activa la diverse actiuni din cadrul UE, initierea unor actiuni pentru organizarea pietei transporturilor interne (burse de transport, liste de incidente de plata, masuri pentru eliminarea concurentei neloiale).
Agenda USER a fost deosebit de incarcata si pe plan internationmal, cateva exemple fiind participarea la cel de al 8-lea Congres Balcanic al Expeditorilor (Belgrad, 17-18 mai 2007) si Congresul mondial FIATA din Dubai, care va avea loc in octombrie 2007, la care, Adunarea Generala a hotarat ca din partea USER dl dipl. ec. Stefan D. Popa, presedinte director general al CCIB, vicepresedinte al USER sa fie propus pentru calitatea de vicepresedinte al FIATA membru al Colegiului Director al acestei organiazatii de larga reprezentativitate.
Un moment solemn in cadrul Adunarii Generale a fost inmanarea diplomelor ultimei serii de absolventi a USER FIATA TRAINING CENTER curs de invatamant la distanta destinat operatorilor din casele de expeditii, dar deschis si celor din afara, curs infiintat in aprilie 2006 si condus de prof. univ. dr. ing. Alexandru Petrescu.

Lasă un răspuns