Apple, preferatul majorității când vine vorba despre smartphone

În zilele noastre, tot mai mulți oameni descoperă avantajele folosirii unui smartphone, nu doar pentru a comunica mai ușor cu ceilalți, ci și privind din punctul de vedere al aplicațiilor și facilităților oferite.
Potrivit Counterpoint, deși numărul de smartphone-uri premium vândute la nivel mondial a scăzut cu aproximativ 10 procente față de cele cu un an înainte, Apple rămâne în continuare printre preferințe. Se pare că aceasta este un semn că majoritatea cumpărătorilor sunt mult mai atenți la ce produse cumpără și preferă chiar să cheltuiască mai mulți bani pe ceva care are o performanță mai ridicată.

Samsung, în scădere

În mod surprinzător, rivalul Samsung a avut parte de o scădere la care nu se aștepta nimeni. Potrivit specialiștilor, aceasta este cauzată de o lansare mult mai întârziată a seriei Galaxy S22, față de predecedenta serie S21. Cu toate acestea, performanțele sunt destul de ridicate, și nu puțini sunt cei care susțin că Samsung ar trebui să fie primul loc. Cu toate acestea, Apple este cel care ocupă primul loc și pare că nu se dă prea curând jos de acolo.

Oppo, Xiaomi și Vivo

Într-un top cinci al vânzărilor de smartphone-uri, dacă primele locuri sunt ocupate, detașat de Apple si Samsung, pe următoarele trei poziții se află Oppo, Xiaomi – o adevărată surpriză plăcută din toate punctele de vedere, precum și Vivo.

Telefoanele pliabile câștigă teren

Pe piață au început să fie prezente și smartphone-uri pliabile, care încep să se impună, la rândul lor, în preferințele clienților. Aici piața este dominată în mod clar de Samsung, iar cele de tip fold sunt foarte căutate. În perioada următoare însă, mai mulți jucători și-au anunțat intenția de a intra pe piață, așa că este destul de probabil ca prețul acestor dispozitive să scadă destul de mult. Ceea ce nu poate fi decât o veste bună, pentru că în acest fel vor fi mult mai accesibile și pentru majoritatea utilizatorilor.