Diverse

Asistența și supravegherea într-un cămin de bătrâni

Bătrânețea nu este ușoară. Chiar dacă dorința de a-ți trăi bătrânețea alături de cei dragi, înconjurat de persoanele pe care le iubești este una absolut normală, există situații care necesită asistența și supravegherea într-un cămin de bătrâni.

Unele persoane în vârstă pot întâmpina greutăți atunci când vine vorba de îngrijirea personală, de îngrijirea zilnică. Acest lucru poate surveni în urma unei boli sau în urma unui accident. În majoritatea din cazuri, acest lucru se întâmplă după ce au petrecut o perioadă bună de timp internați într-un spital. În timp ce unele persoane aleg să rămână în familie sau în propria locuință, pentru unii căminul de bătrâni rămâne cea mai bună soluție.

Căminul de bătrâni este un centru specializat care le propune apropiaților tăi, de 60 de ani sau peste 60 de ani îngrijire, asistență și supraveghere zi de zi și diferite activități de relaxare. Principala misiune este aceea de oferi asistență persoanelor vulnerabile, să le însoțească în viața de zi cu zi pentru a le garanta autonomia, prin intermediul unei supravegheri 24/7. Acesta este destinat în exclusivitate persoanelor în vârstă care se găsesc în incapacitatea de a se descurca singure din cauza unor afecțiuni de care suferă. Vârstnicii pot fi parțial sau complet dependenți de ajutorul furnizat de personalul din centrul rezidențial.

Asistența și supraveghere într-un cămin de bătrâni pentru a controla declinul stării de sănătate

Căminul de bătrâni este o instituție din ce în ce mai căutată de copiii vârsticilor în special. Peste 70% din vârstnicii aflați într-un astfel de centru au o stare degradată de sănătate sau au început să își piardă autonomia, motorie sau intelectuală.

Din momentul în care observi că vârstnicului tău îi este din ce în ce mai greu să se deplaseze, are tendința să uite din ce în ce mai des, solicită ajutorul pentru a se deplasa la baie sau pentru a se îmbrăca, înscrierea într-un cămin privat pentru bătrâni este cea mai potrivită soluție deoarece aceasta reprezintă o instituție are însoțește persoanele în vârstă și le asigură o mai bună calitate a vieții.

Chiar dacă este o decizie destul de greu de luat pentru apropiați, reprezintă cu toate acestea o dispoziție de siguranță pentru a proteja persoana în vârstă dar și pe cei care locuiesc împreună cu ea. Spre exemplu, vârstnicii care suferă de Alzheimer au oportunitatea de a beneficia de îngrjiri de specialitate într-un cămin pentru batrani. Condițiile de viață vor fi îmbunătățite în mod considerabil și există mari șanse ca declinul lor sanitar să fie întârziat.

În zilele noastre, căminul de bătrâni reprezintă cea mai avantajoasă soluție, atât pentru familie cât și pentru bătrânul în cauză. Asta deoarece acesta din urmă are parte de îngrijirea și supravegherea necesară și familia are posibilitatea de a-ți continua rutina zilnică, liniștită fiindcă apropiatul lor se află în deplină siguranță. Asistentele medicale, infirmierele și îngrijitoarele oferă asistență și supraveghere medicală permanentă, 24/7, ori de câte ori este nevoie de acest lucru.