Camera de Comert si Industrie a Romaniei aduce la cunostinta doua initiative ale Camerei de Comert Internationale (ICC) benefice mediului de afaceri international

Bucuresti, 12 martie 2015 – Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), membra a Camerei de Comert Internationale (ICC) cu sediul la Paris, aduce la cunostinta mediului de afaceri din Romania, doua evenimente initiate de ICC ce se subscriu mandatului principal al organizatiei internationale, acela de a promova comertul si investitiile trans-frontaliere.

In contextul globalizarii mediului de afaceri, ICC lanseaza un set de Reguli Uniforme pentru Garantii la Cerere (URDG), ce va intra in vigoare in luna iulie a.c., iar in luna septembrie va lansa si regulile Incoterms (Termeni de Comert International). Aceste editii revizuite cuprind reglementari noi, clare si precise, adaptate cerintelor pietii, dar si viitoarelor evolutii ale practicilor comerciale internationale.
Noile reguli pentru garantii la cerere, cu denumirea URDG 758, sunt destinate a fi aplicate pe scara larga pentru garantii la cerere de sute de miliarde de dolari, pentru asigurarea obligatiunilor monetare si contractuale, din contracte interne si internationale. Regulile sunt acceptate la nivel international, in domeniile bancar, vamal, marketing si finante.
Regulile Incoterms 2010, ce vor fi lansate in luna septembrie, sunt un exemplu «de standardizare a unui instrument international de afaceri. Utilizarea lor in contractele internationale de vanzari aduce certitudinea legii in tranzactiile comerciale, odata cu simplificarea redactarii contractelor internationale », dupa cum spunea Emmanuel Jolivet, Consul General al Curtii Internationale de Arbitraj ICC. Aceste reguli sunt facultative, iar aplicarea lor este dependenta de vointa partilor.
Camera Nationala va organiza o serie de manifestari prilejuite de lansarea oficiala a acestor doua brosuri, la care vor participa membrii ai Comitetului National ICC pentru Romania, membrii CCIR si firme care aplica aceste reguli in cadrul contractelor comerciale pe care le incheie cu parteneri straini.
Biroul Imagine Sistem Cameral
Directia Relatii Publice
Tel: 021/319.00.94
e-mail: drp@ccir.ro

Lasă un răspuns