CCIB promoveaza interesele oamenilor de afaceri romani in Georgia

Recent, la sediul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), a avut loc o intalnire intre presedintele director general al CCIB, dipl. ec. Stefan D. Popa, si Alexandru Iancu, viitor secretar economic la Biroul de Promovare Comercial – Economica din cadrul Ambasadei Romaniei in Georgia.
    Intalnirea, parte integranta a stagiului de pregatire efectuat de Alexandru Iancu in vederea preluarii postului din cadrul Biroului de Promovare Comercial – Economica de la Tbilisi, a constituit un bun prilej pentru acesta de a identifica posibilitati de colaborare cu sistemul cameral in vederea promovarii intereselor oamenilor de afaceri romani pe piata georgiana

Recent, la sediul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), a avut loc o intalnire intre presedintele director general al CCIB, dipl. ec. Stefan D. Popa, si Alexandru Iancu, viitor secretar economic la Biroul de Promovare Comercial – Economica din cadrul Ambasadei Romaniei in Georgia.
    Intalnirea, parte integranta a stagiului de pregatire efectuat de Alexandru Iancu in vederea preluarii postului din cadrul Biroului de Promovare Comercial – Economica de la Tbilisi, a constituit un bun prilej pentru acesta de a identifica posibilitati de colaborare cu sistemul cameral in vederea promovarii intereselor oamenilor de afaceri romani pe piata georgiana, si, mai mult decat atat, de a contura zone de interes in vederea dezvoltarii relatiilor economice romano-georgiene.
    In opinia dipl. ec. Stefan D. Popa, vor exista cereri din partea oamenilor de afaceri georgieni pentru a importa o serie de marfuri (mobila, produse ale industriei usoare – incaltaminte, imbracaminte, accesorii -, produse alimentare, sticlarie) din Romania, vor exista, de asemenea, oportunitati de realizare a unor schimburi in ceea ce priveste vinurile sau bauturile alcoolice tip cognac, insa principala problema identificata de presedintele CCIB o constituie transportul.
Dipl. ec. Stefan D. Popa a evidentiat dificultatile cu care se confrunta oamenii de afaceri ce activeaza in comert exterior care doresc sa efectueze transporturi in/dinspre Georgia si in zona Caucazului  si Asiei Centrale in general, reliefand totodata o serie de solutii la aceasta problema. Avand in vedere faptul ca in prezent exista posibilitatea de a trimite containere din Romania catre Georgia cu transbordare in portul Pireu (Grecia), presedintele CCIB a subliniat in acest context ca, in conditiile unui volum al exporturilor romanesti catre Georgia de circa 30 containere, la 10 zile, si la un volum al importurilor romanesti din Georgia de circa 20-25 containere la acelasi interval de timp, exista posibilitatea organizarii unei linii de transport containere intre portul georgian Poti si Constanta. O alta oportunitate de dezvoltare a afacerilor romano-georgiene o reprezinta realizarea unui terminal pentru manipularea containerelor in portul Poti, proiect discutat de partea romana cu autoritatile georgiene de mai mult timp, dar nefinalizat inca.  De asemenea, atat transportul pe calea aerului, cat si transportul rutier, sunt alternative care, in opinia presedintelui CCIB, nu ar trebui neglijate.
    In finalul intalnirii, dipl. ec. Stefan D. Popa a subliniat intreaga disponibilitate a Camerei bucurestene de a contribui la dezvoltarea relatiilor economice romano-georgiene.

Lasă un răspuns