Evenimente

Cele 8 regiuni de dezvoltare vor primi 3,2 milioane euro pentru pregatirea de proiecte in domeniul protectiei mediului

Ministerul Integrarii Europene lanseaza licitatia deschisa pentru Schema de Granturi pentru Sectorul Public pentru Pregatirea de Proiecte in domeniul protectiei mediului, ce urmeaza a fi implementata in cadrul programului Phare 2005 – Coeziune Economica si Sociala (CES).
Ministerul Integrarii Europene lanseaza licitatia deschisa pentru Schema de Granturi pentru Sectorul Public pentru Pregatirea de Proiecte in domeniul protectiei mediului, ce urmeaza a fi implementata in cadrul programului Phare 2005 – Coeziune Economica si Sociala (CES).
Obiectivul principal al Schemei de Granturi pentru Sectorul Public pentru Pregatirea de Proiecte in domeniul protectiei mediului este acela de a acorda asistenta financiara autoritatilor publice locale cu responsabilitati in domeniul protectiei mediului si ONG-urilor cu responsabilitati in domeniul biodiversitatii / protectiei naturii, din toate cele opt regiuni de dezvoltare ale României, in eforturile lor de a reduce volumul deseurilor, de a imbunatati calitatea sistemelor de alimentare cu apa si de canalizare, de a reduce poluarea atmosferei si de a extinde activitatile privind protectia naturii si biodiversitatea.
Urmatoarele activitati sunt eligibile: pregatirea de studii de piata, analize cost-beneficiu, studii de pre-fezabilitate, studii de fezabilitate, evaluari de impact asupra mediului, care vor sta la baza unor viitoare proiecte de investitii ce urmeaza a fi implementate de catre beneficiarii finantarii nerambursabile.
Ministerul Integrarii Europene asteapta propuneri de proiecte care sa contribuie la dezvoltarea unui portofoliu de proiecte de investitii in domeniul protectiei mediului, proiecte identificate de catre autoritatile publice locale din toate regiunile României. Rezultatele acestei scheme (de ex. studii, analize, evaluari, etc) ar putea forma un portofoliu care sa stea la baza unor viitoare proiecte de investitii in domeniul mediului, proiecte ce ar putea primi finantare in cadrul schemelor de investitii in domeniul mediului din Phare CES 2005-2006, sau din alte surse de finantare, inclusiv din Instrumentele Structurale si de la Institutiile Financiare Internationale (IFI).
Bugetul disponibil pentru acesta licitatie este de 3,2 milioane EURO (0,4 milioane EURO pentru fiecare regiune), din care 2,4 milioane EURO din fonduri Phare si 0,8 milioane EURO co-finantare de la bugetul de stat.
Valoarea finantarii nerambursabile pentru fiecare din aceste proiecte pregatitoare va fi cuprinsa intre 10.000 EURO si 75.000 EURO.
Ghidul Solicitantului este disponibil pentru consultare pe pagina de internet a Ministerului Integrarii Europene, www.mie.ro , pe cea a Centrului European de Informare, www.infoeuropa.ro , precum si la sediul fiecarei Agentii pentru Dezvoltare Regionala.
Termenul limita de depunere a cererilor de finantare este 1 Martie 2007 ora locala 16:00. Acestea vor fi trimise la sediul Ministerului Integrarii Europene, Bd. Libertatii 12, etaj 4, la Registratura.
(Sursa www.ccib.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *