Comisia Europeana se ocupa de statutul IMM-urilor

Comisia Europeana lanseaza noi consultari publice in legatura cu un posibil statut european de companie privata, de data aceasta focalizate mai ales pe investigarea obstacolelor intampinate de IMM-uri in realizarea businessului transfrontalier..

Comisia Europeana lanseaza noi consultari publice in legatura cu un posibil statut european de companie privata, de data aceasta focalizate mai ales pe investigarea obstacolelor intampinate de IMM-uri in realizarea businessului transfrontalier.

Initiativa de creare a unei forme legislative unice pentru IMM-uri, care reprezinta peste 90% din intreprinderile europene, face parte din Planul de actiune adoptat de Comisia Europeana in 2003 cu privire la guvernanta corporatista si legea companiei.
Pe aceasta tema au mai avut loc consultari publice in perioada 2005-2006. Raspunzand chestionarului din acea perioada, Eurochambres a subliniat necesitate unei structuri europene pentru IMMurile care doresc sa dea o dimensiune europeana businessului lor si a solicitat Comisiei Europene implicarea camerelor de comert in stabilirea si negocierea unui viitor statut comun al intreprinderii private.
Legislatia europeana prezenta cunoaste conceptul de societas europeae, dar el se refera mai ales la intreprinderile de talie mare si trimite intotdeauna la legislatia nationala.

Pe baza recomandarilor Parlamentului European (Rezolutia 2006/2013), Comisia Europeana adreseaza aceste noi consultari tuturor factorilor interesati, dar mai ales IMM-urilor chemate sa puna in evidenta barierele legale sau de alta natura in cazul extinderii businesului propriu intr-un alt stat membru al UE.

Chestionarul este publicat pe adresa :
http://ec.europa.eu/internal_market/company/epc/index_en.htm
Termenul limita de completare a chestionarului este 31 octombrie 2007.

Lasă un răspuns