Conferința Bucharest Arbitration Days 2023

Aceasta este o prezentare a celei de-a patra ediții a Conferinței BUCHAREST ARBITRATION DAYS (BARD), organizată de Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României și Wolters Kluwer România. Evenimentul are loc în perioada 8-9 iunie și reunește peste 40 de experți în arbitraj internațional din 13 țări, precum și reprezentanți ai instituțiilor de arbitraj, arbitri, consilieri, avocați și furnizori de inteligență artificială.

Tema principală a conferinței este rolul părților interesate în arbitrajul internațional, iar cele opt sesiuni vor aborda subiecte legate de așteptările actuale de la arbitrajul internațional din perspectiva acestor părți interesate. Bucureștiul a devenit un important centru pentru arbitrajul comercial internațional, iar conferința contribuie la dezvoltarea unei culturi a arbitrajului comercial în România.

Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României există de 70 de ani și are o tradiție bogată în domeniul arbitrajului. Aceasta oferă un mecanism valid și legitim de soluționare a litigiilor, având avantaje precum reducerea costurilor și a timpului, o modalitate mai puțin formală de a prezenta cazurile, personal specializat și un grad mare de confidențialitate.

Conferința BARD reprezintă o oportunitate pentru experții din domeniul arbitrajului internațional să se întâlnească, să dezbată subiecte relevante și să împărtășească cunoștințele și experiențele lor. Prin aducerea împreună a diferitelor părți interesate, conferința contribuie la promovarea și consolidarea practicii de arbitraj în România și în regiune.