Forumul Economic pentru Francofonie (FEF) 2024

In perioada 27-29 martie 2024, România va găzdui Misiunea Economică organizată de Organizația Internațională a Francofoniei (OIF).

Organizația Internațională a Francofoniei reprezintă un cadru important pentru cooperarea economică și culturală între țările care împărtășesc limba franceză. Prin intermediul acestei misiuni economice, se creează oportunități de colaborare și schimburi comerciale între membrii OIF.

Gazduirea acestei misiuni economice în România indică interesul crescut al țării pentru cooperarea internațională și pentru dezvoltarea relațiilor economice cu alte state francofone. Acest lucru poate fi benefic pentru mediul de afaceri românesc, oferind oportunități noi de export, investiții și colaborare în diverse domenii.

Misiunea economică poate include întâlniri bilaterale între reprezentanții din România și cei din alte țări membre ale OIF, prezentări ale oportunităților de afaceri în diverse sectoare economice, precum și discuții despre tendințele și perspectivele economice la nivel global.

În plus, această misiune poate promova și mai mult limba și cultura franceză în România, consolidând legăturile culturale și lingvistice dintre cele două țări și între restul membrilor OIF.

Misiunea Economică a Francofoniei în România: Oportunități de Afaceri în Europa Centrală și de Est
România va găzdui Misiunea Economică organizată de Organizația Internațională a Francofoniei (OIF) în perioada 27-29 martie 2024, la București. Evenimentul va reuni antreprenori și oficiali guvernamentali din cele 88 de state membre ale OIF, oferind o platformă ideală pentru identificarea de oportunități de afaceri și intensificarea schimburilor comerciale și investiționale în regiunea Europei Centrale și de Est.

Programul misiunii:

Forum Economic la Nivel Înalt: Discuții panel și prezentări cu privire la climatul de afaceri din România și oportunitățile de investiții în domenii cheie, cum ar fi:
Agroalimentar
Digital – inclusiv securitatea cibernetică și industria jocurilor video
Energie verde
Sectorul medical
Sesiuni B2B: Întâlniri individuale pre-organizate între companii din România și delegații din țările francofone
Vizite la companii: Oportunitatea de a vizita companii românești de succes din diverse sectoare
Evenimente de networking: Recepții și dineuri oficiale pentru a facilita interacțiunile și crearea de relații de afaceri
Beneficiile participării:

Acces la o rețea extinsă de potențiali parteneri de afaceri din spațiul francofon
Identificarea de noi piețe de export și oportunități de investiții
Cunoașterea climatului de afaceri din România
Dezvoltarea de relații de afaceri durabile
Promovarea companiei dumneavoastră pe o scenă internațională
Informații suplimentare:

Website: [URL-ul nevalid a fost eliminat]
Broșura evenimentului: [URL-ul nevalid a fost eliminat]
Termen limită de înscriere: 22 decembrie 2023

În ansamblu, gazduirea Misiunii Economice de către România reprezintă o oportunitate importantă de consolidare a relațiilor economice și culturale în cadrul Organizației Internaționale a Francofoniei și poate aduce beneficii semnificative pentru dezvoltarea economică și culturală a țării.

Forumul Economic pentru Francofonie (FEF) din 2024 reprezintă o oportunitate semnificativă pentru antreprenorii români de a dezvolta parteneriate și relații de afaceri cu companii din cele 88 de țări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF). Evenimentul va include întâlniri B2B și ateliere de lucru, oferind participanților posibilitatea de a explora și de a identifica noi oportunități de afaceri pe piețele din Africa, Asia, America de Nord, Caraibe, Europa și Oceanul Indian.

Organizația Internațională a Francofoniei (OIF) are ca scop promovarea cooperării și a relațiilor economice între țările francofone, aducând împreună comunități de afaceri din diverse regiuni ale lumii. Misiunea Economică și Forumul Economic pentru Francofonie reprezintă inițiative importante pentru consolidarea relațiilor economice și comerciale între România și celelalte state membre ale OIF. Evenimentul este sprijinit de instituții cheie din România, inclusiv Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior (ARICE), Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Forumul Economic pentru Francofonie (FEF) este o oportunitate importantă pentru companiile românești de a se conecta cu parteneri de afaceri din întreaga lume. Având în vedere că România este o țară francofonă, FEF oferă o platformă excelentă pentru companiile românești de a se promova pe piețele francofone.

Sectoarele economice vizate în cadrul FEF sunt:

Industria agro-alimentară:** România este o țară cu o agricultură dezvoltată și cu o producție bogată de produse alimentare. Compania românești din acest sector pot găsi noi oportunități de export pe piețele francofone, care sunt în creștere.

IT&C:** România are o industrie IT&C vibrantă, cu o forță de muncă calificată și cu un cost al forței de muncă relativ scăzut. Compania românești din acest sector pot găsi noi oportunități de colaborare cu companii din alte țări francofone, care au nevoie de servicii IT&C de calitate la un preț accesibil.

Energie verde:** România are un potențial semnificativ în domeniul energiei verzi. Compania românești din acest sector pot găsi noi oportunități de investiții și de colaborare cu companii din alte țări francofone, care sunt interesate să dezvolte proiecte de energie verde.

Industria medicală:** România are o industrie medicală dezvoltată, cu o infrastructură medicală modernă și cu un personal medical calificat. Compania românești din acest sector pot găsi noi oportunități de export de produse și servicii medicale pe piețele francofone.

FEF este un eveniment important pentru economia românească și pentru dezvoltarea relațiilor comerciale între România și țările francofone. Compania românești care participă la FEF au posibilitatea de a-și face cunoscute produsele și serviciile pe piețele internaționale și de a găsi noi parteneri de afaceri.