Investitorii germani dezaproba disensiunile de pe scena politica romaneasca

Disputele de pe scena politica romaneasca ar putea fi nefavorabile pentru viitorul tarii ca membru al Uniunii Europene (UE), apreciaza reprezentanti ai investitorilor germani in Romania.
Disputele de pe scena politica romaneasca ar putea fi nefavorabile pentru viitorul tarii ca membru al Uniunii Europene (UE), apreciaza reprezentanti ai investitorilor germani in Romania.
      "Privesc cu ingrijorare evolutiile politice din Romania. Este total nepotrivit pentru o tara, mai ales pentru o tara membra a UE, ca politicienii la varf sa nu se inteleaga. Este absolut regretabil pentru poporul roman ca premierul si presedintele nu ajung la un consens si se pare ca nici nu vor ajunge in viitorul apropiat, pentru a conduce Romania spre un viitor pozitiv. Cred ca Europa a incununat prea devreme Romania cu lauri", a declarat, pentru Rompres, presedintele Camerei de Comert Romano-Germane, Dirk Rutze.
      Acesta considera ca daca cei care detin puterea in Romania nu reusesc „sa se inteleaga“, atunci dezvoltarea Romaniei si bunastarea poporului roman „vor avea de suferit“. „Sper, pentru poporul roman, ca acest lucru nu se va intampla si apelez la politicienii romani sa dea dovada in sfarsit de intelepciune, pentru a realiza un viitor bun pentru Romania ca partener in UE“, a mentionat si presedintele Camerei de Comert Romano- Britanice, Raymond Breden.
      Reamintim ca, asa cum am informat in numarul trecut al publicatiei Afacerea, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti s-a pronuntat, in urma cu o saptamana, in acelasi sens. In comunicatul dat atunci publicitatii, CCIB sublinia, intre altele: „Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti nu este implicata politic de nici o parte si, ca atare, nu facem consideratii asupra modului in care a inceput una sau alta dintre frictiuni, nici asupra felului in care acestea ar trebui rezolvate. Este insa o realitate incontestabila faptul ca increderea cercurilor de afaceri internationale este usor de pierdut, iar bursele reactioneaza la cele mai mici semnale venite din sfera politicului. Deja s-a ajuns sa se vorbeasca despre efectele in plan economic ale activarii clauzelor de salvgardare, respectiv despre posibilitatea pierderii unor fonduri europene necesare, intre altele, dezvoltarii infrastructurii.
      Ca atare, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti face un apel ferm la factorii de decizie a caror atitudine poate crea Romaniei o imagine externa de tara aflata in convulsii politice, deoarece comunitatea de afaceri are nevoie de liniste pentru a putea cladi prosperitatea pe care o asteapta de atata vreme poporul roman si pentru a contribui la reducerea decalajelor care separa acum Romania de nivelul mediu inregistrat in tarile membre ale UE.“

Lasă un răspuns