Noi domenii de cooperare romano-slovena identificate de CCIB

"Tehnologia informatiei, tehnologiile de protectia mediului si automatizarea proceselor industriale sunt noi domenii de cooperare intre firmele romanesti si cele slovene” a afirmat Branko Grgic, (Agentiei Publice a Republicii Slovene pentru Dezvoltare Antreprenoriala si Investitii) la Bucuresti, cu ocazia vizitei efectuate seful Reprezentantei Economiei Slovenela sediul Camerei de Comert si Industrie a Municpiului Bucuresti…
"Tehnologia informatiei, tehnologiile de protectia mediului si automatizarea proceselor industriale sunt noi domenii de cooperare intre firmele romanesti si cele slovene” a afirmat Branko Grgic, (Agentiei Publice a Republicii Slovene pentru Dezvoltare Antreprenoriala si Investitii) la Bucuresti, cu ocazia vizitei efectuate seful Reprezentantei Economiei Slovenela sediul Camerei de Comert si Industrie a Municpiului Bucuresti.
Implicarea CCIB in dezvoltarea raporturilor bilaterale l-a determinat pe insarcinatul cu afaceri sloven, proaspat sosit la Bucuresti, sa solicite intalnirea cu presedintele Camerei bucurestene. Branko Grgic l-a insotit pe Marcel Koprol, ministru plenipotentiar insarcinat cu afaceri al Ambasadei Republicii Slovenia la Bucuresti, la intalnirea cu presedintele CCIB , dipl. ec Stefan D. Popa si cu Ancuta Conta, director general adjunct al Camerei bucuresetene.

„Am inteles ca CCIB este o organizatie privata foarte activa, care, sunt convins ca poate face foarte multe pentru dezvoltarea afacerilor bilaterale romano-slovene“, a declarat insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Republicii Slovenia la Bucuresti, in urma intrevederii.

Dialogul purtat intre cele doua parti a vizat posibilitatile de extindere a schimburilor comerciale si a cooperarii bilaterale, precum si oportunitatile de majorare a investitiilor slovene in tara noastra.
„Relatiile noastre sunt foarte bune, pot spune chiar excelente, dar consideram ca nu s-a facut suficient, avand in vedere faptul ca in prezent, schimburile noastre sunt in valoare de numai 300 milioane euro, ceea ce inseamna foarte putin. Cum tarile noastre sunt amandoua membre ale UE, credem ca sunt multe oportunitati pentru cresterea exportului romanesc si cooperarii dintre firmele noastre. Una dintre aceste oportuntitati este vizita apropiata a premierului roman, Calin Popescu Tariceanu, la Lyubljana, programata pentru luna septembrie“, a punctat oaspetele.

Lasă un răspuns