Recomandari referitoare la antidumping

Camera de Comert Internationala (ICC) a publicat recent recomandarile sale referitoare la antidumping, in contextul Rundei Doha de negocieri comerciale multilaterale din cadrul a Organizatiei Mondiale a Comertului (WTO), informeaza un comunicat de presa al ICC.


Camera de Comert Internationala (ICC)
a publicat recent recomandarile sale referitoare la antidumping, in contextul Rundei Doha de negocieri comerciale multilaterale din cadrul a Organizatiei Mondiale a Comertului (WTO), informeaza un comunicat de presa al ICC.

Intr-o declaratie de politici intitulata Antidumping in cadrul Agendei de Dezvoltare Doha, ICC recomanda ca aplicarea masurilor antidumping sa fie transparenta, coerenta si previzibila pentru a minimaliza daunele si costurile pe care aceste masuri le pot cauza mediului de afaceri. Declaratia subliniaza ca aceasta va stopa practicile antidumping inutile si va asigura aplicarea masurilor antidumping legitime cu cele mai mici costuri pentru mediul de afaceri si intr-un mod care nu ridica bariere excesive in calea comertului.

Elaborata de Comisia pentru Comert si Politici Investitionale a ICC – cel mai important organism de lucru al ICC pe probleme de comert international si politici investitionale –, declaratia a fost transmisa la scurt timp dupa ce presedintele Grupului de Negociere pentru Reglementari din cadrul Rundei Doha, ambasadorul Uruguayului la WTO, Guillermo Valles Galmés, a transmis membrilor textul proiectului referitor la antidumping si subventii, precum si masurile compensatorii.

Lars Anell, presedinte al Comisiei ICC pentru Comert si Politici Investitionale: "ICC saluta circularea acestui proiect ca pe un pas cheie catre consens in acest domeniu important al Rundei Doha."

Scopul declaratiei ICC este acela de a prezenta guvernelor membre ale OMC recomandarile ICC referitoare la antidumping in contextul Agendei de Dezvoltare Doha (Doha Development Agenda, DDA). Declaratia face recomandari referitoare la imbunatatirea eficientei reglementarilor OMC in domeniul antidumping printr-o mai mare transparenta si echilibru, precum si prin asigurarea ca masurile antidumping nu sunt excesiv de restrictive pentru comert si reflecta cele mai bune practici internationale.

ICC spera ca aceasta declaratie va ajuta guvernele membre ale OMC sa ajunga la consens cu privire la modul in care se pot imbunatati reglementarile OMC referitoare la antidumping, una dintre problemele in curs de negociere in cadrul Agendei de Dezvoltare Doha a OMC.

Sursa: www.ccib.ro

Lasă un răspuns