Seminar online despre oportunitățile de afaceri în Italia

Evenimentul online organizat de Camera de Comerț și Industrie Maramureș în colaborare cu Ambasada României în Republica Italiană și Biroul de Promovare Comercial-Economică Roma (B.P.C.E. Roma) este o oportunitate excelentă pentru companiile românești interesate de piața din Italia. Seminarul are ca scop prezentarea oportunităților de afaceri din Italia și se adresează atât companiilor care au deja relații de afaceri în Italia, cât și celor interesate să identifice oportunități de colaborare în această direcție.

Evenimentul include prezentări din partea unor reprezentanți importanți, precum ambasadorul Gabriela Dancău și președintele C.C.I. Maramureș, Florentin-Nicolae Tuș. De asemenea, vor fi prezentate aspecte privind relațiile economice bilaterale între Italia și România, precum și oportunitățile de afaceri existente. Unul dintre punctele cheie va fi prezentarea despre rolul Biroului de Promovare Comercial-Economică Milano în sprijinirea companiilor românești interesate de piața italiană și despre climatul de business din nordul Italiei.

Italia este a treia cea mai mare economie din Uniunea Europeană și a opta la nivel mondial. Este un important producător industrial și o mare piață de consum, cu o populație de aproximativ 59 de milioane de locuitori și milioane de turiști străini în fiecare an. Chiar dacă a suferit o contracție în 2020 din cauza pandemiei de COVID-19, economia Italiei a înregistrat o creștere semnificativă în 2021, revenind la nivelul pre-pandemie. Piața italiană este cunoscută pentru exigentele sale în privința calității și pentru sectoarele sale de top, cum ar fi industria auto, echipamentele și utilajele industriale, industria alimentară și designul vestimentar.

Relațiile economice dintre România și Italia sunt solide, în cadrul unui parteneriat strategic stabilit din 1997. Italia este al doilea partener comercial al României, cu un volum record de schimburi comerciale în valoare de 19,5 miliarde de euro în 2022. Italia este, de asemenea, a doua destinație a exporturilor românești, a doua piață de origine a importurilor în România și al cincilea investitor străin în țară. Prin urmare, piața italiană reprezintă un mediu atractiv pentru companiile românești care doresc să își extindă activitatea.

Participarea la seminar este gratuită, iar înregistrările se pot face prin intermediul link-ului furnizat în anunțul evenimentului. Este o oportunitate valoroasă pentru companiile românești interesate să afle mai multe despre piața și oportunitățile de afaceri din Italia.