Topului Firmelor din Sectorul 1

In dupa amiaza zilei de 20 noiembrie 2007, la Club Disco Herastrau din Capitala a avut loc cea de a 8-a editie a Topului Firmelor din Sectorul 1, organizat de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), in colaborare cu Primaria Sectorului 1.

In dupa amiaza zilei de 20 noiembrie 2007, la Club Disco Herastrau din Capitala a avut loc cea de a 8-a editie a Topului Firmelor din Sectorul 1, organizat de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), in colaborare cu Primaria Sectorului 1.
Decernarea premiilor pentru cele mai bune societati comerciale vine sa se adauge unor realizari care demonstreaza ca, atunci cand exista bunavointa, autoritatile locale si Camera de Comert pot conlucra pentru binele comunitatii de afaceri. Astfel, Primaria participa activ la diverse actiuni organizate de CCIB, iar aceasta are un reprezentant in cadrul Comisiei pentru atribuirea suprafetelor comerciale mari, care functioneaza in cadrul Primariei.
Principiile care au stat la baza elaborarii Topului respecta aceleasi criterii de departajare pentru toate cele sase mari domenii de activitate existente in competitiile din celelalte sectoare bucurestene, precum si in cele la nivel municipal si national, respectiv: cercetare-dezvoltare si high tech, industrie, agricultura, pescuit si piscicultura, constructii, servicii, export si turism. Pentru o departajare obiectiva a performantelor firmelor, acestea sunt impartite, in cadrul domeniilor, pe cinci categorii, in functie de dimensiunea firmei: microintreprinderi, intreprinderi mici, mijlocii, mari si foarte mari. Aceasta conceptie asigura o apreciere unitara a performantei economice in cadrul topurilor organizate de CCIB, ca si de camerele teritoriale din intreaga tara.
Spre deosebire de alte clasamente, realizate in functie de un singur criteriu (cifra de afaceri, domeniul in care activeaza  sau dimensiunea societatii), Topul sectoarelor bucurestene, elaborate de CCIB, imbina, ca si pana acum, criterii strict economice, cum ar fi cifra de afaceri sau rata profitului, eficienta utilizarii resurselor umane, eficienta utilizarii capitalului angajat, cu criterii de mare importanta pentru lumea afacerilor, cum ar fi: efortul propriu de dezvoltare, implementarea unui sistem propriu de conducere si asigurare a calitatii, obtinerea de certificate de conformitate a produselor. Cu alte cuvinte, este sustinuta, prin intermediul unor bonificari la punctaj, o conceptie manageriala moderna, eficienta si flexibila. Pentru promovarea exclusiva a firmelor care respecta principiile eticii in afaceri, din Top au fost eliminati operatorii economici care au datorii la buget, care au creat incidente comerciale sau au comis fapte grave de notorietate publica. Aceasta conceptie face din Topul firmelor sector 1, ca si din celelalte manifestari similare, un instrument de combatere a coruptiei si evaziunii fiscale.
Adresandu-se participantilor, Nicolae Vasile, vicepresedinte al CCIB, a spus, printre altele: "Este un eveniment de varf, pentru ca premiantii de la sectorul 1 sunt foarte multi, un varf al mediului de afaceri, pentru ca aici se afla cele mai multe firme din Capitala. Este un sector invidiat, deoarece are un buger foarte mare, este poarta Bucurestiului si a tarii, prin aeroportul international, o poarta care va deveni si mai mare si mai moderna. Premiantii din acest an, chiar daca sunt apreciati pentru rezultatele obtinute in 2006, au fost selectati in Top dupa criterii europene. Laureatii sunt cei de care depinde, de aici incolo, progresul si prosperitatea Capitalei Romaniei ca stat membru al Uniunii Europene".
Vicepresedintele CCIB a mai subliniat faptul ca apartenenta la UE este un mare succes al poporului roman, dar este necesar sa stim cum anume sa atragem fonduri europene pentru ca miliardele de euro la care avem dreptul sa nu ramana doar o posibilitate nematerializata. In acest context, domnia sa a reamintit ca, la fel ca intotdeauna, Camera Bucuresti vine in sprijinul oamenilor de afaceri, pentru care organizeaza cursuri in vederea accesarii de fonduri europene. De asemenea, in cadrul sectiunilor CCIB functioneaza comitete de lucru, unde conducerile firmelor laureate au fost invitate sa isi expuna problemele, astfel incat Camera sa le poata reprezenta cat mai eficient interesele.
La randul sau, Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a tinut sa multumeasca laureatilor si tuturor firmelor de pe raza sectorului, care au contribuit, prin activitatea lor, ca bugetul primariei sa ajunga de invidiat, pentru ca este foarte mare si are o dinamica foarte accelerata. "Am preluat, in iunie 2004, primaria cu un buget de circa 94 milioane de euro si, iata, la finele lui 2007 vom ajunge la aproape 300 milioane euro. Cum taxele locale n-au crescut decat cu 5% in aceasta perioada, rezulta ca diferenta vine din activitatea economica. Dumneavoastra creati locuri de munca, creati resurse suplimentare la buget. Asa am ajuns sa avem cel mai ridicat PIB pe cap de locuitor din Romania, iar in viitor aceasta dezvoltare va cunoaste o curba ascendenta. Este un lucru bun si pe care-l ducem mai departe, catre cei care locuiesc si lucreaza in acest sector, prin conditii mai bune de viata, o infrastructura mai moderna si multe altele".
Andrei Chiliman a anuntat asistenta ca a fost lansat un proiect intitulat "Adoptati un spatiu verde", prin care firmele sa se implice direct in viata publica a sectorului, prin adoptarea unui spatiu verde.
A urmat ceremonia de inmanare a premiilor si trofeelor din cadrul celei de a opta editii a Topului, de catre Nicolae Vasile, vicepresedinte al CCIB si Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, cu urarile de succes adresate tuturor comerciantilor care au reusit sa isi inscrie numele in Topul Sectorului 1, intrand astfel in posesia unei carti de vizita prestigioase, care îi recomanda ca atare partenerilor de afaceri de pe piata unica europeana.

Lasă un răspuns