Vizita presedintelui Camerei de Comert Polonia

"Ne bucuram ca avem noi prieteni în Uniunea Europeana si vrem sa deschidem noi cai de colaborare pentru ca cele doua economii sa fie mai aproape" a precizat Andrzej Arendarski, presedintele Camerei de Comert a Poloniei, la intrevederea de luni, 2 aprilie, cu Victor Babiuc, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR).
Ne bucuram ca avem noi prieteni în Uniunea Europeana si vrem sa deschidem noi cai de colaborare pentru ca cele doua economii sa fie mai aproape" a precizat Andrzej Arendarski, presedintele Camerei de Comert a Poloniei, la intrevederea de luni, 2 aprilie, cu Victor Babiuc, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR).
Disctiile dintre cei doi oficiali au vizat principalele domenii de cooperare intre cele doua camere si activitatile care pot stimula dezvoltarea cooperarii economice intre Romania si Polonia prin: continuarea colaborarii intre Euro Info Centers, intensificarea participarii la targuri si expozitii internationale specializate, multiplicarea contactelor directe intre companii prin misiuni economice, forumuri de afaceri, seminarii de prezentare si chiar programe individuale pentru firmele interesate, inclusiv cele in alte regiuni ale Romaniei, prin implicarea sistemului cameral national.
"Preocuparea noastra este, in prezent, aceea de a pregati oamenii de afaceri sa faca fata concurentei companiilor straine. Specialistii CCIR vor sa invete din experienta organizatiei camerale polone in accesarea fondurilor structurale, fiind foarte importanta atragerea de noi surse de finantare pentru agentii economici", a spus Victor Babiuc. De asemenea, s-a mai discutat despre noul Program "KIGNET", program de dezvoltare si adaptare a serviciilor camerale, in contextul statutului Poloniei de tara membra a Uniunii Europene si al Romaniei de nou membru.         
La finalul intrevederii a fost semnat un acord de colaborare intre cele doua institutii camerale.

Lasă un răspuns