Acțiunile Pinterest scad din cauza previziunilor privind vânzările pentru primul trimestru

Acțiunile Pinterest (PINS) au scăzut joi târziu, după ce site-ul de socializare a raportat vânzări slabe în trimestrul patru și a emis previziuni dezamăgitoare pentru primul trimestru.

În tranzacționarea după program, acțiunile Pinterest au scazut cu 6,4%, până la 38,50 USD. Dacă trendul se menține, acțiunile Pinterest vor deschide astazi sub media mobilă de 50 de zile.

Pe parcursul trimestrului raportat, Pinterest a câștigat 53 de cenți pe acțiune, din vânzări de 981,3 milioane de dolari. Câștigurile aproape s-au dublat de la an la an și s-au situat usor peste prognoza Wall Street. Vânzările au depășit așteptările analistilor si au crescut cu 12%.

Compania a raportat, de asemenea, un număr de utilizatori lunari la nivel global mai mare decât se aștepta, de 498 de milioane, în creștere cu 11% față de aceleași trei luni din 2022.

„Pinterest este afacerea rară în care interesele utilizatorilor și ale agenților de publicitate sunt aliniate”, a declarat șeful executiv Bill Ready într-o declarație scrisă. „S-a dovedit a fi adevărat, deoarece continuăm să înregistrăm o creștere de două cifre a veniturilor și am atins un nivel record pentru utilizatorii activi lunar la nivel mondial.”

Dar previziunile privind vânzările pentru primul trimestru au decalat proiecțiile. Pinterest a crescut in vânzări de la 690 la 705 milioane USD. Cu o medie de 697,5 milioane de dolari, acesta este sub prognoza analiștilor bursieri, de 702 de milioane de dolari. Cu toate acestea, vânzările ar crește cu aproape 16%, accelerând de la creșterea vânzărilor de 12% observată în al patrulea trimestru.