Agenda evenimentelor organizate de CCIR in Iunie 2006

Participare la Futurallia
FUTURALLIA este un eveniment match-making  pe multiple sectoare  dedicat stimularii afacerilor, pregatit pentru dezvoltarea si cooperarea internationala. Scopul forumului FUTURALLIA este  sa permita celor care iau  decizii sa initieze discutii care sa duca la dezvoltarea aliantelor sau parteneriatelor comerciale, financiare,strategice sau tehnologice.

31 mai – 2 iunie

Participare la Futurallia
FUTURALLIA este un eveniment match-making  pe multiple sectoare  dedicat stimularii afacerilor, pregatit pentru dezvoltarea si cooperarea internationala. Scopul forumului FUTURALLIA este  sa permita celor care iau  decizii sa initieze discutii care sa duca la dezvoltarea aliantelor sau parteneriatelor comerciale, financiare,strategice sau tehnologice.
Sectoarele comerciale care au fost reprezentate la FUTURALLIA 2006:
    * fabricanti de echipamente, masini industriale, echipament de transport
    * tehnologia informatiei,electronica,optica
    * prelucrarea lemnului, mobilier
    * industria turismului (MICE)
    * materiale de constructii,lucrari publice, aparatura de uz casnic
    * editare si tiparire
    * produse comestibile,agro-alimentare;agricultura si mediul
    * prelucrarea maselor plastice,materiale composite si materiale de tehnologie avansata
    * service-uri pentru intreprinderi (consultanta,asigurare,contabilitate)
    * asistenta medicala,ingrijire animale
Loc de desfasurare : Wroclaw , Polonia
Contact: Constantin Surdu , tel: 319 00 80, fax: 319 01 59, e-mail: constantin.surdu@ccir.ro

2-4 iunie 2006

Centrul Euro Info si Integrare Europeana din cadrul CCIR va invita sa participati la evenimentul:
Circuitul apei si aspectele legate de sol – Polonia, Varsovia 
Evenimentul este destinat stimularii participarii grupurilor de cercetatori din noile State Membre si tarile in curs de aderare (Bulgaria, Romania si Turcia) la Programele-cadru de cercetare si dezvoltare tehnologica derulate de Comisia Europeana. Acesta face parte din proiectul „Integration4Water”, coordonat de Institutul pentru ecologia zonelor industriale din Katowice, Polonia si se va desfasura in 3 ateliere de lucru dupa cum urmeaza:
• Schimbarile de clima si resursele de apa
• Managementul resurselor de apa
• Tehnologiile de mediu legate de apa si sol.
La acest eveniment pot participa maxim noua persoane (trei pentru fiecare atelier de lucru) pentru fiecare stat.
Nu se plateste taxa de inscriere.
Mentionam ca participantii vor beneficia de urmatoarele gratuitati:
·         Decontarea transportului in limita a 350 de Euro de persoana;
·          Cazare si mic-dejun gratuit
Informatii suplimentare si formularul de inscriere le puteti gasi vizitand pagina de internet         http://www.integration4water.org realizata in cadrul acestui proiect de Institutul pentru ecologia zonelor industriale (Institute for Ecology of Industrial Areas), tel: +48 32 254 60 31 int. 243; fax: +48 32 254 17 17, e-mail: rat@ietu.katowice.pl.
Termenul limita de completare a formularului de inscriere este 12 mai 2006.

5-6 iunie 2006
orele 9.30 – 16

Conferinta “Tarifele pentru energie intre Sustenabilitatea companiilor de utilitati si Suportabilitatea acestora de catre consumatori”
Conferinta este axata pe tema tarifelor pentru energie, problematica ce a generat in ultimele luni discutii aprinse in mediile politice, ale administratiei, oamenilor de afaceri, societatii civile si consumatorilor de energie, si reuneste doua Mese Rotunde, dupa cum urmeaza:
–          5 iunie, 9:30 – 16:00: Masa Rotunda 1 „Tarifele binome pentru gaze si caldura, instrumente pentru îmbunatatirea serviciului si cresterea suportabilitatii acestuia”,
–          6 iunie, 9:30 – 16:00: Masa Rotunda 2 „Impactul taxelor locale asupra tarifelor reglementate de transport si distributie a energiei si gazelor naturale”.
Loc de desfasurare : Cen trul de conferinte al CCIR, Sala A.I. Cuza
Contact: Adrian Grecescu, tel. 319.01.51, fax 021-319.01.59, e-mail adrian.grecescu@ccir.ro

5-7 iunie 2006
orele 9-16

Reguli de igiena impuse in industria alimentara
Scopul cursului : Intelegerea elementelor de baza ale sistemului de managemental al sigurantei alimentului, cerintelor Codex Alimentarius si regulilor de igiena alimentara.
Public tinta : Cursul se adreseaza reprezentantilor managementului, directorilor generali, directorilor de calitate, sefilor de compartimente precum si celor care doresc sa dobandeasca cunostinte si abilitati privind sistemul de management al sigurantei alimentului in conformitate cu cerintele standardelor ISO 22000 si SR 13462.
Metode utilizate : Cursul abordeaza standardele atât teoretic, conceptual prin expuneri si proiectii, cat si practic, prin studii de caz în grupe si simularea unor situatii reale.
Loc de desfasurare : Cen trul de conferinte al CCIR, Sala Ioan SOCEC, intrarea C
Contact: Nicoleta Tutos, Tel: 319.01.55; Fax: 319 01 59; E-mail: aura@ccir.ro

5-15 iunie 2006

Misiune economica in Taiwan si Japonia
In cadrul acestei misiuni economice, CCIR va organiza un Forum Economic – atat la Taipei cat si la Tokyo- o platforma de prezentare si  dezbatere a aspectelor legate de:
–  Consolidarea relatiilor in planul schimburilor economice si comerciale;
–  Mediul de afaceri din Romania, oportunitati/facilitati pentru  atragerea de capital strain;
–  Integrarea Romaniei in UE si implicatiile pentru comertul bilateral;
– Promovarea firmelor/produselor romanesti pe piata taiwaneza si japoneza, constituirea de societati mixte, partenariate de afaceri.
De asemenea, misiunea economica, ce va fi condusa de presedintele CCIR, Dl. Victor BABIUC vizeaza stabilirea de contacte directe cu partenerii de afaceri japonezi si taiwanezi in cadrul unor sesiuni separate de lucru, corespunzator domeniilor de interes ale participantilor romani, vizite de lucru si discutii la standurile targului Computex Taipei 2006 – cu sprijinul nemijlocit al TAITRA- Consiliul de Dezvoltare a Comertului Exterior.
Pentru reprezentantii sectorului financiar/bancar vor fi organizate runde de discutii la Taiwán Stock Exchange, Japan Stock Exchange, Banca Centrala a Japoniei, Banca Centrala a Taiwan-ului.
Sunt invitati sa participe: reprezentantii societatilor comerciale romanesti interesate de a stabili relatii de afaceri cu parteneri de pe aceste doua piete, cu accent pe domeniile: IT&C, industrie usoara (textile,marochinarie), industria lemnului si a mobilei, industria alimentara, conducatori ai institutiilor bancare si financiare din Romania.
Loc de desfasurare : Taiwan si Japonia
Contact: Daniela Paul , Tel: 319 00 88; Fax: 319 01 01; E-mail: daniela.paul@ccir.ro

6 iunie 2006

Panel : “Drepturile de proprietate intelectuala si sistemele de brevete in Europa”
Panelul face parte din seria de evenimente inscrise in proiectul ROM-PANELS (actiuni specifice pentru intreprinzatori coordonate de CE – DG ‘Intreprinderi & Industrie”) si lanseaza mecanismul de consultare a intreprinderilor mici si mijlocii in diverse probleme ale politicii Uniunii Europene.
Participantii, proprietari de brevete sau in curs de brevetare a unei inovatii, sau cu intentia de a-si proteja drepturile de proprietate intelectuala, vor primi date si informatii practice de la specialistii din domeniu si isi vor exprima propriile opinii in legatura cu sistemele de protectie a proprietatii intelectuale in procesul de inovare.
Locul de desfasurare : Cen trul de conferinte al CCIR – sala Dacia
Contact : Iuliana MIHALCEA –  tel. 021 319 01 12, E-mail: iuliana.mihalcea@ccir.ro ; euroinfo@ccir.ro
Pentru mai multe informatii: http://www.euro-info.ccir.ro 

6-11 iunie 2006

Participare la Expo Gateway to Iraq
CCIR organizeaza o misiune economica la Gaziantep, in Turcia, cu ocazia targului international „Expo Gateway to Iraq”. Programul va include vizitarea acestui tirg si participarea la lucrarile forumului de afaceri "Business Partner to Iraq – BPI", desfasurat in cadrul acestuia. Acesta este primul targ sustinut de catre Guvernul Irakului in afara acestei tari. Se estimeaza ca la aceasta manifestare vor lua parte circa 1000 de participanti din 30 tari, cat si peste 4000 de oameni de afaceri, organizatii comerciale, functionari care se vor deplasa special din Irak pentru acest eveniment.
Principalele domenii de interes specificate de catre organizatori sunt:
– masini si utilaje;
– tehnologii si materiale de constructie;
– autoturisme si industrii conexe;
– materiale si echipamente pentru domeniul energetic;
– electrotehnica, electronice, computere si IT, telecomunicatii;
– echipamente si instrumente medicale;
– produse alimentare, tehnologii si domenii conexe industriei alimentare;
– mijloace si echipamente didactice;
– bunuri de consum de folosinta indelungata;
– produse sanitare si cosmetice;
– textile si confectii.
Loc de desfasurare : Gaziantep – Turcia
Contact: Radu POPESTEANU ,Tel: 319 00 88, E-mail: radu.popesteanu@ccir.ro

12-14 iunie 2006

PROFINN – Primul eveniment pentru surse de finantare si idei de afaceri
ProFinn 2006 isi propune sa reuneasca cererea si oferta de finantare pentru planurile de afaceri care vizeaza proiecte cu impact socio – economic ridicat si efecte pozitive asupra mediului.
Evenimentul reuneste conferinte, lansari de produse de finantare si asigurare, workshop-uri cu tematici de actualitate din domeniul financiar – bancar si o expozitie.
Loc de desfasurare : Centrul de conferinte al CCIR
Contact: Natalia Tarachiu , Tel: 021 311 75 34, Fax: 021 319 01 59 , E-mail: finantari@ccir.ro

14 iunie 2006
orele 9.30 – 14

Seminarul Obligatiile operatorilor economici, legate de drepturile de autor si de drepturile conexe, conform legislatiei in vigoare
Seminarul este organizat in colaborare cu Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor.
Scopul seminarului : informarea si instruirea reprezentatntilor societatilor comerciale privind raspunderea juridica a acestora, pentru incalcarea drepturilor de autor si a drepturilor conexe;
Grup tinta :societati comerciale care comunica public opere muzicale in scop ambiental;importatori de CD, DVD, CDROM, DVDROM, hartie, copiatoare;producatori de fonograme, video, soft, edituri;avocati, consilieri in afaceri;
Taxa de participare (include TVA): 98 RON/ pers. – pentru membrii activi ai CCIR si al sistemului cameral; 120 RON/ pers. – pentru nemembrii.
Loc de desfasurare : Centrul de conferinte al CCIR, Sala DACIA
Contact : Rodica CZIPSZER, Mioara Radulescu – Tel: 319 00 85, e-mail: crodica@ccir.romioara.radulescu@ccir.ro .

15-16 iunie 2006

Masa rotunda in domeniul protectiei mediului
Evenimentul este organizat de CCIR in colaborare cu Centro Estero Camere Commercio Piemontesi si inglobeaza prezentari ale reprezentantilor autoritatilor de mediu si ai administratiilor locale din Romania, precum si ale invitatilor din Italia, care vor aborda urmatoarele teme: tratarea apelor uzate, constructii de protectia mediului, reciclarea materialelor, managementul deseurilor, echipamente de protectia mediului. De asemenea, vor avea loc intalniri individuale intre participantii din Romania (firme, institutii si/sau autoritati de mediu) si firmele si institutiile din Italia.
Loc de desfasurare : Centrul de conferinte al CCIR, sala George Assan
Contact: Nicoleta Tutos si Catalina Florea , Tel: 319 01 55, fax: 319 01 59, E-mail catalina.gabrian@ccir.ro sau aura@ccir.ro.

19 iunie 2006

Forumul Economic Romano-Malaysian
Evenimentul este pe agenda misiunii economice la Bucuresti a unei delegatii de oameni de afaceri din Malaysia. Forumul este organizat in colaborare cu MATRADE – Agentia de promovare a comertului international din Malayesia.
Loc de desfasurare : Centrul de conferinte al CCIR , SALA DACIA Tronson II, Mezanin
Contact: Daniela Paul , Tel: 319 00 88; Fax: 319 01 01; E-mail: daniela.paul@ccir.ro

19-25 iunie 2006

Participare la expozitia si forumul international de parteneriat „Furnizori pentru Furnizori”
CCIR  organizeaza aceasta misiune economica cu ocazia Forumului de Afaceri „CONTACT Zulieferer treffen Zulieferer”  – Furnizori pentru furnizori –  ce se va desfasura in cadrul Expozitiei Internationale Anuale pentru Furnizori „Zuliefermesse” (20–22 iunie 2006) in Germania, la Berlin.
La targul Zuliefermesse participa expozanti din rindul producatorilor si furnizorilor de componente, piese de schimb, procese si tehnologii din urmatoarele domenii: componente, procese de asamblare si conectare; produse semifabricate, componente, masini si unelte pentru productie de piese si de componente; echipamente electrice si electronice: piese individuale, procese de productie, finisare, asamblare si testare; servicii generale si informatice.
Participarea la Forumul „CONTACT Zulieferer treffen Zulieferer” include prezentarea participantilor pe internet si in catalogul manifestarii, identificarea de parteneri si pregatirea discutiilor bilaterale, inclusiv asigurarea serviciilor de traducere, precum si accesul la Expozitia Internationala Anuala pentru Furnizori – „Zuliefermesse”.
Forumul de afaceri este destinat furnizorilor de parti componente, modele sau tehnologii pentru:
– constructia de automobile, furnizari pentru industria de automobile;
– industria constructoare de de instalatii, masini sau de unelte;
– alte ramuri industriale, precum si servicii industriale.
Loc de desfasurare : Berlin – Germania
Contact: Radu POPESTEANU , Tel: 319 00 88; Fax: 319 01 01; E-mail: radu.popesteanu@ccir.ro

22 iunie 2006

Bursa de contacte si cooperare romano-germana
Actiune a este organizata in colaborare cu Ministerul Federal pentru Economie si Tehnologie din Germania.
Loc de desfasurare : Centrul de conferinte al CCIR
Contact: Daniela Paul , Tel: 319 00 88; Fax: 319 01 01; E-mail: daniela.paul@ccir.ro

22 – 23 iunie 2006

OPTATEC – Invitatie la al III-lea parteneriat de afaceri in cadrul proiectului Arca Nova
Centrul Euro Info Bucuresti din cadrul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei va invita sa participati la al III-lea parteneriat de afaceri din cadrul proiectului paneuropean “ARCA NOVA” ( www.arca-nova.com ) . Proiectul este cofinantat de Uniunea Europeana si are ca obiectiv stimularea cooperarii in afaceri intre intreprinderi din tarile candidate si cele din Uniunea Europeana astfel incat, acestea sa beneficieze de oportunitati comerciale generate de extinderea Uniunii Europene.
Evenimentul se va desfasura la Frankfurtam Main – Germania , in zilele de 22 – 23 iunie si este organizat  in cadrul targului international OPTATEC 2006 ( http://www.optatec-messe.com/en/optatec ). Domeniile care vor fi reprezentate : industria optica si opto-electronica, tehnologii laser si fibre optice, transmisii optice si tehnologii informatice. Cele 21 de Centre Euro Info din 11 tari europene (Bulgaria, Danemarca, Germania, Franta, Italia, Marea Britanie, Polonia, Romania, Slovacia, Spania si Ungaria), partenere in acest proiect vor asigura si vor maximiza beneficiile participarii la acest eveniment la care se vor inscrie peste 200 de societati.
Parteneriatul de afaceri se adreseaza   firmelor romanesti din urmatoarele sectoare: instrumente optice (fibre optice, laser, componente optice si opto-electronice, senzori, etc.), echipamente optice pentru uz medical, instrumente si echipamente optice pentru masura si control, verificare, testare si navigare.
Termen limita de inregistrare si validare: 10 mai 2006
Detalii despre participarea la eveniment si formularul de inscriere puteti obtine la CCIR – Euro Info Centre Bucuresti, b-dul Octavian Goga nr.2, sector 3
Contact: Gela Rotaru , Tel: 021 319 01 69, fax: 021 319 01 19, E-mail: euroinfo@ccir.ro       

26 – 29 Iunie 2006

Curs de auditor intern pentru sisteme de management al calitatii si HACCP
Referentiale:
      – EN ISO 9001:2000 – Sisteme de management al calitatii. Cerinte;
      – Codex Alimentarius;
      – Directiva 178/2002 CEE privind igiena produselor alimentare;
      – SR EN ISO 22000:2005 – Sisteme de management al sigurantei alimentelor
Loc de desfasurare : Sediul CCIR, Sala Assan, intrarea C
Contact: Nicolae TUTOS, Maria NEAGU , tel.: 319 01 55, fax: 319 01 59, e-mail: mihail.dascalu@ccir.ro, aura@ccir.ro

27 iunie – 2 iulie 2006

Misiune economica in Cipru
Cu aceasta ocazie, in zilele de 29 si 30 iunie a.c., vor fi  organizate doua seminarii, la Nicosia si Limassol. dedicate investitiilor din domeniul imobiliar si infrastructurii din turism. Vor fi de asemenea  prezentate proiecte de urbanism – ansambluri de locuinte, de birouri; spatii comerciale; infrastructura rutiera; hoteluri, baze de tratament si de odihna.
Loc de desfasurare : Nicosia si Limassol, Cipru
Contact : Gabriela LASCU , Tel: 319 00 88, Fax: 021 319 01 01, E-mail:  gabriela.lascu@ccir.ro

28 – 29 Iunie 2006

Summit tripartit Grecia-Romania-Bulgaria
Actiune organizata sub egida Asociatiei Camerelor de Comert si Industrie din Balcani,  pe probleme de  integrare europeana si cooperare regionala.
Organizator: Directia Relatii Externe si Cooperare Internationala.
Loc de desfasurare : Atena
Contact: Manuela TITIRCA , Tel: 319 00 95; Fax:319 01 01; E-mail:  manuela.titirca@ccir.ro

Lasă un răspuns