CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE A MUNICIPIULUI BUCURESTI (CCIB)

ccibCamera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) este o organizatie autonoma, neguvernamentala, apolitica, fara scop patrimonial, non-profit, cu personalitate juridica, de utilitate publica, destinata reprezentarii, apararii si sustinerii intereselor membrilor sai si a celorlalti operatori economici din municipiul Bucuresti, pentru dezvoltarea comertului si industriei, agriculturii si serviciilor corespunzator cerintelor economiei de piata.
140 ani in serviciul comunitatii de afaceri
Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) este o organizatie autonoma, neguvernamentala, apolitica, fara scop patrimonial, non-profit, cu personalitate juridica, de utilitate publica, destinata reprezentarii, apararii si sustinerii intereselor membrilor sai si a celorlalti operatori economici din municipiul Bucuresti, pentru dezvoltarea comertului si industriei, agriculturii si serviciilor corespunzator cerintelor economiei de piata. Membrii CCIB isi desfasoara activitatea in cadrul a cinci sectiuni, respectiv: Servicii, Industrie, Comert, Turism si Membri Colectivi.

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti este continuatoarea de drept a Camerei de Comert Bucuresti, indiferent de forma de organizare si functionare sau de denumirea avuta in perioada de timp de la constituirea sa in 1868, fiind practic nedesfiintata de-a lungul istoriei sale.
In calitate de reprezentant autorizat al mediului de afaceri bucurestean, CCIB sprijina autoritatile administratiei publice locale in scopul dezvoltarii economico-sociale a Capitalei, inclusiv prin implicarea in cadrul unor actiuni desfasurate in parteneriat public-privat. De asemenea, in vederea bunului mers al comertului, industriei, serviciilor si turismului la nivel macroeconomic, CCIB se implica activ in promovarea unor initiative legislative benefice pentru firmele din domeniu. O alta preocupare permanenta a Camerei bucurestene este asigurarea unui mediu de afaceri stabil, coerent si transparent.

In cadrul seminariilor, conferintelor si simpozioanelor organizate de Camera sunt promovate in randul operatorilor economici din Capitala regulile si practicile Uniunii Europene. De asemenea, in contextul recentei integrari a Romaniei in Uniunea Europeana, CCIB desfasoara activitati sustinute in vederea facilitarii accesului firmelor bucurestene la fondurile europene, atat prin valorificarea expertizei dobandite in promovarea de proiecte finantate din fonduri europene, cat si prin pregatirea unor specialisti capabili sa realizeze proiecte de calitate, finantate din fonduri comunitare.
CCIB promoveaza oferta de produse si servicii a companiilor bucurestene prin intermediul misiunilor economice si forumurilor de afaceri organizate, in Romania si peste hotare, impreuna cu camere de comert din strainatate, pe baza protocoalelor si acordurilor de colaborare existente.
Pentru a va pune in practica ideile si a va materializa planurile de afaceri, in sprijinul dumneavoastra vine o camera de comert puternica, care va ofera o gama larga de servicii la nivel european, adaptate perfect cerintelor pietei.

Lasă un răspuns