Camera de Comert si Industrie a Romaniei Parteneriate si Cooperare

Una dintre prioritatile Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) este promovarea economiei Romanesti la nivel international, prin sprijinirea atat a oamenilor de afaceri romani in crearea si dezvoltarea relatiilor cu parterneri externi, cat si a companiilor straine in plasarea investitiilor in cele mai atractive si dinamice domenii.

International
Una dintre prioritatile Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) este promovarea economiei Romanesti la nivel international, prin sprijinirea atat a oamenilor de afaceri romani in crearea si dezvoltarea relatiilor cu parterneri externi, cat si a companiilor straine in plasarea investitiilor in cele mai atractive si dinamice domenii.

Reteaua mondiala formata din mai mult de 170 organizatii similare din toate continentele si organismele de cooperare, din care CCIR face parte, permit Camerei de Comert si Industrie a Romaniei sa faciliteze contacte de afaceri la nivel international. Camera face parte dintr-o larga retea de de cooperare internationala, fiind membra in:
bullet.gif 
ICC – Camera de Comert Internationala
bullet.gif 
Eurochambres – Asociatia Europeana a Camerelor de Comert si Industrie
bullet.gif 
ABC – Asociatia Camerelor din Balcani
bullet.gif Reteaua Euro Info Network, prin
Euro Info Centre Bucuresti
bullet.gif BSEC-BC – Cooperare Economica la nivelul Marii Neagre


National

CCIR este cea mai reprezentativa asociatie de afaceri din Romania care reuneste in randurile sale o retea de 42 de camere de comert si industrie teritoriale precum si camere de comert si industrie bilaterale si asociatii profesionale.

CCIR colaboreaza cu structurile publice si private din Romania pentru definirea si dezvoltarea politicilor si strategiilor privind mediul de afaceri fiind implicata in elaborarea si punerea in practica a Strategiei Nationale de Export a Romaniei 2005-2009, a Planurilor Nationale de Dezvoltare (2004-2006 si 2007-2013), a Planului de actiune privind mediul de afaceri, a strategiilor, politicilor si planurilor de actiune nationale, regionale, sectoriale si locale.

Reprezentand in total peste 50.000 firme romanesti, CCIR sprijina si apara interesele comunitatii de afaceri in cadrul unor importante institutii cum sunt: Consiliul Economic si Social, Comisiile de Dialog Social, Consiliul de Export, alte grupuri si comisii inter-institutionale, cu caracter lucrativ sau consultativ.

Prin protocoalele de colaborare si programele anuale de actiuni comune, convenite intre CCIR si partenerii sai, mediul de afaceri din Romania beneficiaza de o multitudine de activitati de interes pentru oamenii de afaceri.

CCIR manifesta un interes constant pentru promovarea si dezvoltarea cooperarii dintre sectorul public si cel privat in stabilirea de Parteneriate Public-Privat, pentru realizarea proiectelor de investitii in infrastructura in diferite domenii de activitate.

CCIR asigura Secretariatul executiv al Aliantei pentru Dezvoltarea Economica a Romaniei (ADER), asociatie deschisa, fara personalitate juridica, ce reuneste organizatii si asociatii profesionale si patronale din mediul de afaceri

La nivelul Comisiei de Strategie, Parteneriat Inter-institutional, Etica si Mediere, CCIR a creat cadrul necesar pentru realizarea de intalniri si colaborari ale specialistilor din mediul de afaceri, sub forma Grupului de reflectie "Economia de piata functionala".

CCIR reflecta prin note, sinteze, rapoarte, participarea sa la principalele initiative, dezbateri si demersuri de consolidare si dezvoltare a mediului de afaceri din Romania, pentru o mai buna informare a comunitatii de afaceri cu privire la aceste evenimente si ca o contributie la crearea unui nucleu de informatie si expertiza in domeniu.

Lasă un răspuns