Istoria Camerei de Comert si Industrie a Romaniei

Camera de Comert si Industrie a Romaniei a implinit in 2005 15 ani de activitate in sprijinul comunitatii de afaceri romanesti.

amera de Comert si Industrie a Romaniei a implinit in 2005 15 ani de activitate in sprijinul comunitatii de afaceri romanesti. In toata aceasta perioada, Camera a contribuit la dezvoltarea mediului de afaceri prin punerea la dispozitia comerciantilor de servicii eficiente si reprezentarea intereselor acestora in dialogul cu institutiile statului, precum si punerea in contact cu organisme comerciale internationale si nu in ultimul rand – gestionarea timp de 12 ani a Registrului Comertului.

Iata, pe scurt, o cronologie a celor mai importante momente ale CCIR:

1990 – In conformitate cu Decretul-Lege nr.139/1990 s-a organizat Camera de Comert si Industrie a Romaniei, organizatie neguvernamentala, de utilitate publica, cu caracter autonom si personalitate juridica, cu atributii de camera de comert nationala si pentru municipiul Bucuresti.

       – A fost promulgata legea nr. 26 privind Registrul Comertului, institutie administrata de Camera de Comert.

       – A fost lansat saptamanalul Mesagerul Economic, publicatie a CCIR.

1991 – S-a infiintat Societatea comerciala Romexpo SA, specializata in organizarea de targuri si expozitii, al carui actionar este si CCIR.

1992 – A fost creata Fundatia Scoala Romana de Afaceri.

1993 – Are loc prima editie a Topului National  al Firmelor.

1994 – CCIR a fost membru fondator, alaturi de alte camere de comert, al Asociatiei Camerelor de Comert din Balcani.

1995 – A fost infiintat Centrul Roman de Afaceri Marea Neagra de la Mangalia, al carui actionar este si CCIR.

1996 – Camera de Comert si Industrie a Romaniei si-a schimbat denumirea in Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIRB), conform hotararii Adunarii Generale din 3 iulie.

1998 – A fost inaugurat sediul Camerei din Bd. Octavian Goga nr. 2.

2002 – Registrul Comertului a fost trecut printr-o hotarare de guvern in subordinea Ministerului de Justitie.

2005 – Camera de Comert si Industrie Bucuresti a dobandit personalitate juridica in iulie si s-a desprins din Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Lasă un răspuns