CCIB creaza consortii pentru accesarea fondurilor europene

De ce pentru a obtine finantare din partea bancilor comerciale, firmele sunt obligate de bancile comerciale sa recurga la garantii imobiliare, a fost intrebarea lansata in discutie de Stefan Margineanu, presedintele grupului Metanef.
De ce pentru a obtine finantare din partea bancilor comerciale, firmele sunt obligate de bancile comerciale sa recurga la garantii imobiliare, a fost intrebarea lansata in discutie de Stefan Margineanu, presedintele grupului Metanef.
Alternativa o reprezinta finantarea prin fonduri europene post-aderare, respectiv prin fonduri structurale si de coeziune sociala. In urma semnarii de catre Premierul Romaniei si Comisarul European, Danuta Hubner, a programului cadru pentru implementarea programelor operationale sectoriale, se deschid noi posibilitati de finantare a economiei romanesti, prioritara fiind dezvoltarea regionala. In aest context, numai pentru dezvoltarea turismului vor fi alocate 700 milioane euro, din care contributia din bugetul comunitar se ridica la 600 milioane euro, a aratat in interventia sa Elena Stroia, consilier superior din cadrul Ministerului IMM-urilor, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale (MIMMCTPL).
Firmele individuale pot accede foarte greu la aceste fonduri. Cum solutia preferata de oficialii europeni este crearea unor consortii care sa gestioneze ajutorul comunitar, CCIB este capabila sa realizeze astfel de parteneriate, trecand peste bariera lipsei de apetenta pentru dialogul cu sectorul privat manifestata de cea mai mare parte a administratiei publice, a fost de parere Anca Florea, patroana firmei Anca Florea & co.
Considerand ca interventia pe tema consortiilor n-a facut decat sa ii ridice mingea la fileu, Nicolae Vasile a precizat ca la Camera bucuresteana exista nu numai preocupari si posibilitati pentru realizarea de consortii pentru accesarea fondurilor, dar CCIB poate asigura, prin specialisti in domeniu, consultanta gratuita in vederea accesarii fondurilor europene. Aceasta consultanta este oferita o singura data in existenta unei firme, care dupa ce a fost pusa in contact cu un astfel de specialist, trebuie sa se descurce singura, a precizat Nicolae Vasile care a mai adaugat ca in ultima luna CCIB a aplicat ea insasi pentru un numar mare de proiecte.

Lasă un răspuns