CCIB initiaza un consortiu international pentru marile proiecte de infrastructura

Marile companii de constructii din Turcia, reunite sub umbrela Asociatiei Contractorilor Turci, intentioneaza sa concureze pentru a-si adjudeca 20% din proiectele importante de infrastructura cu finantare europena, ce vor fi demarate pe piata romaneasca.

Marile companii de constructii din Turcia, reunite sub umbrela Asociatiei Contractorilor Turci, intentioneaza sa concureze pentru a-si adjudeca 20% din proiectele importante de infrastructura cu finantare europena, ce vor fi demarate pe piata romaneasca.
Afirmatia apartine presedintelui Asociatiei, Erdal Eren, care s-a intalnit cu dipl. ec. Stefan D. Popa, presedinte director general al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB). Sectorul constructiilor reprezinta 20% din economia in plina expansiune a Turciei; in acest domeniu activeaza peste 200.000 antreprenori. Asociatia Contractorilor Turci numara numai 140 dintre cele mai mari companii mari din Turcia, criteriul de eligibilitate fiind performanta economica, cuantificata prin cifra de afaceri anuala, de minimum 40 mil USD. Companiile membre au finalizat 70% din toate proiectele de infrastructura din Turcia si 99% din lucrarile angajate in strainatate.
Avand in vedere pericolul incalzirii globale si orientarea Uniunii Europene spre dezvoltarea transporturilor pe apa, folosind cu precadere Dunarea, devenita fluviu intern al UE, ca si alte rauri si canale interioare, Stefan D. Popa i-a invitat pe oaspeti sa participe la cateva din proiectele ambitioase ale Romaniei.
Este vorba despre construirea unui complex hidrotehnic care sa lege malul romanesc de cel bulgaresc, în zona Turnu-Magurele si Nicopole, proiect estimat la 6 miliarde euro, pentru a carui transpunere in practica presedintele CCIB a propus formarea unui consortiu international. Vorbitorul a adus in discutie si finalizarea lucrarilor la canalul Dunare – Bucuresti, care va adauga capitala noastra celorlalte patru capitale europene porturi la Dunare.
Pentru promovarea acestor proiecte, CCIB a organizat, la inceputul lunii martie, impreuna cu biroul SECI Viena, Pactul de Stabilitate si Biroul TINA Viena, cea de a patra Conferinta cu tema "Infrastructura Dunareana".
Dezvoltarea infrastructurii pe Dunare reprezinta o mare oportunitate de extindere a relatiilor de afaceri dintre cele doua comunitati de afaceri, tinand cont si de aspectul costurilor, transportul pe apa fiind de 16 ori mai ieftin decat cel rutier si, desigur, mult mai curat si prietenos fata de mediul inconjurator, a punctat Stefan D. Popa.

Lasă un răspuns