Centrul de Informare, Consiliere si Instruire pentru IMM-uri din cadrul Camerei de Comert si Industrie Bihor

In data de 5 aprilie 2007, Camera de Comert si Industrie Bihor,  a avut ca oaspete pe Dl. Jozsef  Csaka, Presedintele Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie.

In data de 5 aprilie 2007, Camera de Comert si Industrie Bihor,  a avut ca oaspete pe Dl. Jozsef  Csaka, Presedintele Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie.
Din discutiile purtate cu  Dl Ioan Micula, Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Bihor si cu Dl Badea Constantin, director, s-a evidentiat nevoia stabilirii unor relatii mai stranse intre cele doua institutii.
Problemele dezbatute au vizat cele 8 programe de finantare active la aceasta data, pe anul 2007, privind: dezvoltarea exportului; organizarea Targului "TIMM 2007" si  "TINCOOP", sprijinirea dezvoltarii IMM-urilor prin fonduri in limita sumelor platite pentru profitul brut reinvestit; accesul la servicii de instruire si consultanta; dezvoltarea si modernizarea activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata; implementarea si certificarea sistemelor calitatii; sustinerea mestesugurilor si artizanatului. Urmeaza sa fie lansate si celelalte 5 programe.
 D-nul Jozsef Csaka, a solicitat propuneri din partea operatorilor economici privind imbunatatirea activitatii Agentiei, precum si sugestii pentru programele multianuale ale ANIMMC, care urmeaza sa fie lansate in anul 2008, in functie de prioritati.
De asemenea a mentionat de protocolul semnat de catre ANIMMC si mai multe institutii financiar bancare, in vederea facilitarii accesului intreprinzatorilor la programele de sustinere financiara. Dl Ioan Micula a subliniat nevoia informarii active a operatorilor economici despre posibilitatile de finantare, venite din partea Agentiei si impreuna cu Ministerele sa acorde o mai mare importanta informarii IMM-urilor privind normele UE. Centrul pentru IMM-uri care activeaza in cadrul CCI Bihor acorda a atentie deosebita intreprinderilor mici si mijlocii prin serviciile de informare si consultanta cu privire la modul de accesare al programelor desfasurate prin ANIMMC. CCI Bihor sprijina IMM-urile nu doar din Oradea ci si din judet, avand  intalniri la Stei si Marghita, urmand si celelalte zone ale judetului.
Dl Constantin Badea  a revenit asupra procedurilor de lansare a programelor, insistand ca programele  pe anul 2008 sa apara pana la finele anului 2007, astfel incat acestea sa devina operationale de la 1 ianuarie 2008. Intreprinzatorii inca intampina greutati, din cauza birocratiei la accesarea creditelor rambursabile sau nerambursabile din partea unor institutii

Lasă un răspuns