Companiile indiene sunt tot mai interesate de investitii in Romania

Eximbank India in parteneriat cu Eximbank Romania va finanta comertul romano-indian, investitiile indiene si operatiunile comune pe terte piete, a afirmat T. C. Venkat Subramanian, presedinte director executiv al Bancii Indiene de export import, cu ocazia unei reuniuni organizate la sediul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti.
 La aceasta reuniune au participat reprezentantii celor doua banci de comert exterior si firme bucurestene interesate de dezvoltarea relatiilor cu parteneri din India.

Eximbank India in parteneriat cu Eximbank Romania va finanta comertul romano-indian, investitiile indiene si operatiunile comune pe terte piete, a afirmat T. C. Venkat Subramanian, presedinte director executiv al Bancii Indiene de export import, cu ocazia unei reuniuni organizate la sediul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti.
 La aceasta reuniune au participat reprezentantii celor doua banci de comert exterior si firme bucurestene interesate de dezvoltarea relatiilor cu parteneri din India. Oaspetii au fost intampinati de dipl. ec. Stefan D. Popa, presedintele director general al CCIB si Ancuta Conta, director general adjunct. Dialogul a fost deschis de Florin Burada, presedintele Consiliului de Comert Exterior. La lucrari a participat si vicepresedintele Constantin Rasnoveanu.
"Prezenta celor doua banci este foarte importanta pentru economia tarilor noastre avand in vedere rolul lor de a stimula dezvoltarea comertului, deci, implicit, cresterea economica", a spus in deschidere Stefan D. Popa. CCIB isi concentreaza eforturile cu precadere pe promovarea IMM-urilor, sector care are, de fapt, si cea mai mare nevoie de ajutor, ac?ionand, printre altele, pentru combaterea coruptiei si a crimei organizate, inclusiv a criminalitatii financiare si pentru reducerea birocra?iei , a spus presedintele CCIB.
Avand in vedere interesul tot mai mare al companiilor indiene pentru valorificarea oportunitatilor oferite de Romania, ca membra a Uniunii Europene, Eximbank India a anuntat intregul sprijin pentru afacerile bilaterale. In acest sens, banca organizeaza periodic la Mumbai  intalniri de prezentare a oportunitatilor de afaceri din Romania, cu participarea consulului Romaniei, a declarat T. C. Venkat Subramanian.  Companiile indiene doresc sa faca achizitii, cum ar fi investitia de 30 milioane USD, la Cluj-Napoca si proiecte greenfield, cum ar fi o noua investitie in productia de anvelope, avand in vedere ca Romania ramane competitiva sub aspectul costurilor, comparativ cu celelalte state membre UE. Alte  oportunitati  sunt identificate in sectorul IT, productia de medicamente generice si biotehnologii. Firmele indiene importa otel si produse siderurgice, masini-unelte si bunuri de investitii, dar volumul acestora ar putea creste semnificativ pe baza suportului acordat de Eximbank India,
"Nu am stabilit limite de creditare, Putem incepe de la 10 milioane USD,  pentru a ajunge apoi la 20 milioane USD si mai mult, pana la orice suma. Romania este o tara foarte buna pentru afaceri", a spus in incheiere T. C. Venkat Subramanian.
India, al carei PIB s-a majorat in ultimii 4 ani cu peste 8%, din care comertul reprezenta 30% în 2004, pentru a ajunge la 48% catre finele lui 2007, este un partener comercial redutabil. Astfel, conform datelor prezentate de oaspetii indieni, World Economic Forum, in raportul sau global de competitivitate pentru 2006, plasa India pe locul 43, inaintea Chinei (locul 54), F. Ruse (locul 62) si Braziliei (locul 66). De asemenea, India a fost desemnata destinatia preferata pentru investitii in comertul cu amanuntul si nominalizata in topul destinatiilor sub aspectul  increderii.
Pe de alta parte, colaborarea buna dintre CCIB si Eximbank Romania, precum si relatiile existente intre cele doua banci constituie premise favorabile pentru sustinerea demersurilor oamenilor de afaceri din cele doua tari.

Lasă un răspuns