Dezvoltarea relatiilor economice cu Qatar

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Qatar, in cooperare cu Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, vor actiona pentru a determina majorarea investitiilor qatareze in tara noastra si cresterea semnificativa a relatiilor economice si comerciale bilaterale.

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Qatar, in cooperare cu Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, vor actiona pentru a determina majorarea investitiilor qatareze in tara noastra si cresterea semnificativa a relatiilor economice si comerciale bilaterale.

Aceste obiective au fost in centrul dialogului purtat la sediul CCIB de delegatia Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Qatar condusa de presedintele Asociatiei, Seicul Faisal Bin Qassem al Thani, cu conducerea Camerei bucurestene, reprezentata de presedintele Stefan D. Popa si de doi vicepresedinti, respectiv Nicolae Vasile – presedintele Sectiunii Industrie, si Marcel Diaconu, presedintele Sectiunii Membri Colectivi din cadrul Camerei. Delegatia qatareza, care l-a insotit pe emirul statului, ?eicul Hamad bin Khalifa al Thani, in vizita oficiala pe care a efectuat-o in Romania, l-a avut alaturi si pe consulul Ambasadei Qatar la Bucuresti, Eisa J. Al- Kuwari.
      
“Sectorul privat are dorinta foarte sincera de a dezvolta relatii economice si comerciale cu Romania in foarte multe domenii si avem speranta ca oamenii de afaceri romani sa participe activ la executarea proiectelor uriase aflate in derulare in Qatar”, a afirmat Seicul Faisal Bin Qassem al Thani.

“Impreuna cu Camera de Comert Bucuresti, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Qatar doreste sa atraga investitori qatarezi in Romania care sa investeasca in constructii,  petrochimie si turism”, a adaugat vorbitorul.

Romania beneficiaza de o pozitie geografica privilegiata in relatiile dintre statele Orientului Mijlociu si Indepartat cu UE, a subliniat Stefan D. Popa, precizand ca „ si noi ne dorim ca oamenii nostri de afaceri sa fie prezenti in regiunea dvs.”

Intrarea Romaniei in UE poate fi un atu in dezvoltarea relatiilor comerciale cu Qatar, dupa cum s-a dovedit si in cazul comertului cu tari din vecinatatea tarii noastre, respectiv cu Turcia sau Moldova, unde schimburile de marfuri si servicii au crescut semnificativ in primul an al aderarii. In continuare, presedintele CCIB s-a referit la posibilitatea extinderii conlucrarii romano-qatareze si pe terte piete.

In cadrul prezentei qatareze la cel mai inalt nivel la Bucuresti, CCIB a incheiat un acord de cooperare cu Asociatia Oamenilor de Afaceri din Qatar, semnat de presedintii celor doua organizatii.  Astfel, partile si-au propus sa realizeze un schimb permanent de informatii si sa sprijine participarea reciproca la targuri si expozitii, in baza unui program de actiune elaborat anual. Pentru a facilita contactele in ambele sensuri, la Bucuresti si Doha se vor crea consilii de afaceri bilaterale.

“Dorim sa folosim avantajele economice ale Romaniei, mai ales in domeniul petrochimiei”, a mentionat persedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Qatar, prima organizatie non-profit infiintata in Qatar, in anul 2003, cu scopul de a sprijini dezvoltarea sectorul privat pentru a face fata concurentei mondiale.

“Usa noastra este larg deschisa pentru firmele romanesti”, a precizat inaltul oaspete, invitand romanii  sa valorifice oportunitatile de dezvoltare ale industriei petrolului si gazelor, din domeniul constructiilor si transporturilor, si nu numai.  De asemenea, Qatarul are mare nevoie de mana de lucru calificata in diverse meserii legate de constructii, dar si de specialisti cu inalta calificare, au punctat oaspetii.
Seicul Faisal Bin Qassem al Thani a devenit membru de onoare al CCIB si a semnat in Cartea de Onoare. Conducerea CCIB i-a oferit o Diploma de IOnoare pentru contributia adusa la dezvoltarea relatiilor economice dintre Romania si Qatar

Sursa: www.ccib.ro

Lasă un răspuns