Forumul de afaceri romano-elen organizat de CCIR

Aflat in vizita oficiala in Romania, Karolos PAPOULIAS, presedintele Republicii Elene, a participat la Forumul de afaceri romano-elen organizat de CCIR. Evenimentul a cuprins o sesiune plenara in cadrul careia au fost abordate aspecte ale climatului de afaceri si investitional, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, dar si o sesiune de intalniri bilaterale intre firme romanesti si grecesti, reprezentand diferite domenii de activitate, interesate sa gaseasca parteneri de afaceri in Romania.
Aflat in vizita oficiala in Romania, Karolos PAPOULIAS, presedintele Republicii Elene, a participat la Forumul de afaceri romano-elen organizat de CCIR. Evenimentul a cuprins o sesiune plenara in cadrul careia au fost abordate aspecte ale climatului de afaceri si investitional, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, dar si o sesiune de intalniri bilaterale intre firme romanesti si grecesti, reprezentand diferite domenii de activitate, interesate sa gaseasca parteneri de afaceri in Romania. Au fost prezenti membri ai guvernului elen – Georgios Kalantzis, Ministrul Regiunii Grecia de Nord, Petros Doukas, Ministru adjunct la Ministerul Economiei si Finantelor, Anastasios Nerantzis, Ministru adjunct la Ministerul Dezvoltarii.      
Oaspetele elen a salutat aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, exprimandu-si convingerea ca acest lucru va contribui la strangerea relatiilor bilaterale."Grecia a fost alaturi de Romania in procesul de aderare la UE, iar in cadrul Uniunii cele doua tari isi vor imbunatati relatiile bilaterale traditionale. Inca de acum 17 ani, companiile grecesti au fost printre primele care au investit in Romania, tara dvs. fiind una dintre cele mai bune colaboratoare ale Greciei. Grecia ocupa un rol important in numarul si volumul investitiilor straine directe in Romania. Datele statistice provizorii arata ca in 2006 tranzactiile comerciale dintre cele doua tari s-au situat la o valoare de aproximativ 1 miliard de euro, cifra pe care cu siguranta o vom depasi in acest an. Trebuie sa mentionez ca cele mai mari investitii externe ale Greciei au fost realizate in Romania, unde firmele elene au creat foarte multe locuri de munca", a mai precizat presedintele. La randul sau, Jose IACOBESCU, vicepresedinte al CCIR, a precizat ca manifestarea "constituie o dovada a preocuparilor constante romano-elene pentru intensificarea relatiilor economice dintre cele doua tari… In ceea ce priveste cooperarea pe linie camerala, suntem interesati in special de colaborarea cu CCI Atena, in diverse programe comunitare. Exista, de pilda, un interes major de a beneficia de asistenta pentru Sistemul cameral din Romania si, implicit, pentru comunitatea de afaceri romaneasca, cu atat mai mult cu cat Grecia are un rol important in cadrul procesului de reconstructie in S-E Europei (SECI, Pactul de Stabilitate in Balcani, programul guvernului elen de participare la reconstructia in zona etc.). Astfel, in acest context, urmarim promovarea firmelor romanesti ca subfurnizori sau subcontractanti in realizarea unor obiective economice in regiune."

Lasă un răspuns