Joburi pe care femeile le fac mai bine decât bărbații

Joburi pe care femeile le fac mai bine decât bărbații

Se tot vorbește mereu despre faptul că femeile sunt egale bărbaților din toate punctele de vedere. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că această egalitate este… și nu prea. Nu putem compara forța și rezistența unui bărbat cu cea a unei femei, și multe altele. Chiar și în ceea ce privește joburile! Da, cu riscul de a fi judecați atât de feministe, dar și de misogini, trebuie să recunoaștem că există anumite meserii pe care femeile pur și simplu le fac mai bine decât reprezentanții sexului tare. Nu ne crezi? Citește rândurile următoare și te vei convinge că avem dreptate!

Secretară

Da, există și bărbați care au această meserie, dar parcă… nu e locul lor acolo, nu ți se pare? Femeile sunt mult mai potrivite pentru acest post, și chiar fac treabă mai bună decât bărbații, deoarece sunt mult mai meticuloase, acordă o atenție sporită pentru toate detaliile și chiar sunt și ceva mai conștiincioase și mai bine organizate. De asemenea, se știe că o secretară reprezintă imaginea unei firme, iar femeile își iau foarte în serios acest rol. Nu am amintit nimic de faptul că au un aspect impecabil, pentru că este un detaliu care contează, dar nu în mod decisiv.

Recepționeră

Ca și în cazul de mai sus, femeile își fac mai bine treaba aici. Ele sunt mult mai interesate de tot ceea ce ține pentru a avea un client mulțumit. Și, hai să recunoaștem, chiar și când facem o rezervare prin telefon, apreciem mai mult vocea caldă și înțelegătoare a unei femei decât tonul aspru al unui reprezentant al sexului tare.

Model

Da, există și bărbați care fac această meserie, și o fac chiar bine, dar dacă ai observat puțin prezentările marilor case de modă, majoritatea celor care urcă pe scenă sunt femeile. Ce-i drept, este și un domeniu în care reprezentantele sexului frumos au multe de spus, pentru că puține sunt cele care nu sunt interesate de tot ceea ce înseamnă fashion. Facem o mică paranteză și adăugăm în categoria modelelor și pe cele care lucrează în videochat, pentru că nu este deloc vorba despre ceva vulgar. Se câștigă și bine, ai timp și de tine, așa că nu este de mirare că multe tinere caută anunțurile de angajari videochat de pe internet, sau din ziare și reviste.

Specialist marketing

Femeile sunt puțin mai sensibile, au un simț estetic deosebit și sunt ceva mai creative. Aceste însușiri le ajută să fie un foarte bun specialist marketing, mai ales că știu cum să speculeze orice ocazie pentru a ajunge mai repede la inima clientului. De asemenea, grație celor trei calități despre care ți-am amintit mai sus, au mai multe șanse decât bărbații să ”vândă castraveți grădinarului”, după cum se spune. Evident, nu este o regulă general valabilă, dar totuși…

Hairstylist

Sunt mulți hairstyliști bărbați, nimic de zi, iar creațiile lor sunt de-a dreptul impresionante. Cu toate acestea, tot reprezentantele sexului frumos au parte de câteva avantaje de partea lor. Sunt pline de imaginație, știu cum să atragă clientela, și răspund exact nevoilor acestora. Pentru că gândesc din punctul de vedere al unei femei, știu ce trebuie făcut pentru o tunsoare sau o coafură de calitate, să ofere clientelor acel look care să le mulțumească, poate ceva mai mult decât în cazul bărbaților.

Cosmeticiană sau esteticiană

Atunci când mergi la un salon de cosmetică pentru o epilare cu ceară, în zona inghinală, de exemplu, ai prefera serviciile unui cosmetician sau te simți mai în largul tău cu varianta feminine? Exact cum credeam! Femeile sunt ceva mai delicate, știu să manevreze mult mai rapid și eficient anumite echipamente, și au și mâna mai ușoară decât bărbații.

Educatoare sau învățătoare

Sunt rare cazurile în care auzi despre un educator sau învățător. De ce? Simplu, instinctul matern al femeilor le face pe acestea să fie mult mai sensibile, protectoare, grijulii, răbdătoare și iubitoare cu puii de om care doar ce intră în colectivitate sau fac primii pași în viața de școlar. Nu este prea ușor să descurci în acest caz, iar bărbații își pierd destul de rapid răbdarea. Și chiar dacă există și cazuri de învățători sau educatori bărbați, crede-ne, sunt doar excepții.

Menajeră

Chiar dacă pare o desconsiderare – sau cel puțin așa consideră feministele, adevărul este că reprezentantele sexului frumos sunt mult mai pricepute la activitățile casnice. Da, fac și bărbații curățenie, dar se plictisesc destul de repede, și nici nu se ocupă cu atenție de fiecare detaliu. Pe scurt, nu știu cum să facă o meserie din curățenie, și chiar nu este o rușine să îți câștigi existența așa.

Asistentă medicală

Dacă meseria de chirurg sau medic legist pare că se potrivește mai bine bărbaților, femeile sunt mai pricepute decât aceștia la a fi asistent medical. Este simplu, deoarece sunt mult mai receptive, empatice și gata să îi ajute pe cei din jur. Ții minte de instinctual matern despre care îți vorbeam ceva mai sus? Este valabil și acum, doar că nu este vorba numai despre copii, ci și de adulți. Și, hai să fim serioși, câți asistenți medicali ai văzut în vizitele tale prin spitale?

Psiholog

Cei care apelează la serviciile unui psiholog preferă, în majoritatea cazurilor, să aibă parte de suportul de specialitate oferit de femei. Sunt mult mai empatice și creează mai ușor legătura cu pacienții, care se deschid mult mai ușor în fața lor, așa că detaliile nu își mai au rostul acum.