Piața Americii Latine și Mexicul, noua prioritate a strategiei Camerei Bucureștene

Schimburile comerciale bilaterale au înregistrat un vârf în de 363 mil. USD în 2013, datorat nivelului relativ ridicat al exportului românesc, de 222 mil USD. În anul 2016 s-au înregistrat livrări reciproce de 320 mil.USD, din care exportul românesc a fost de numai 173 mil. USD, cel mai scăzut nivel din anul 2012.

Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut o înâlnire cu E.S. Jose Arturo Trejo, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Statelor Unite Mexicane în ţara noastră. La întrevedere a participat, de asemenea, prof. dr. Ion Hohan, preşedintele Secţiunii Servicii a CCIB şi vicepreşedinte ale Camerei bucureştene.

S-a hotarat organizarea, împreună cu Ambasada, a unei „Zile a oportunităţilor de afaceri” care va asigura o promovare eficientă a domeniilor-cheie ale economiei mexicane şi a cadrului legal aplicabil comunităţii de afaceri şi investitorilor şi va permite identificarea unor companii româneşti interesate de această piaţă, companii care ulterior să ia parte la un Forum de afaceri organizat la Bucureşti şi la o misiune economică organizată de Camera bucureşteană pe continentul american.

Lasă un răspuns