Ce trebuie sa stii, atunci cand apelezi la un credit

Ce trebuie sa stii, atunci cand apelezi la un credit

Institutiile Financiare Nebancare (IFN) sunt optiunea cea mai flexibila si mai la indemana atunci cand un credit devine imperios necesar. IFN-urile au o politica mult mai relaxata de acordare a creditelor, spre deosebire de banci, la care un dosar pentru un credit banal are nevoie de nenumarate acte si aprobari pe masura.

Pentru a obtine un credit rapid, accesibil persoanelor fizice sau firmelor, aceste institutii ofera o gama larga de servicii.

Pentru persoanele fizice, creditele de nevoi personale sunt in topul solicitarilor, fie ca e vorba despre o vacanta (e sezonul pentru asa ceva), fie pentru cheltuieli legate de studii, fie pentru o nedorita urgenta medicala.

Acestea sunt urmate de creditele pentru achizitii de produse (shopping) si cele pentru reparatii auto (e delicat sa stai cu masina lovita pana cand pui bani deoparte), toate urmarind sa ofere ajutor financiar in caz de urgenta.

Pentru cele trei tipuri de credite enuntate mai sus, in general, suma maxima pe care o puteti obtine este de 15.000 de lei, ceea ce ar trebui sa fie suficient in majoritatea cazurilor. Este evident ca plafonul de indatorare tine si de salariul lunar pe care il are persoana care solicita creditul, pragul minim de salariu net fiind de 650 de lei.

Insa Institutiile Financiare Nebancare nu ofera credite doar persoanelor fizice. Firmele pot, de asemenea, apela la serviciile acestora. Solutiile de finantare oferite de un IFN companiilor merg de la factoring si scontare bilete la ordin sau cecuri,  pana la finantari mai substantiale, prin linii de credit cu scadenta pana la doi ani.

In factoring puteti obtine de la un IFN, in maximum 48 de ore, 80% din valoarea facturilor emise si acceptate de catre clienti. Acelasi procent din suma, in aceeasi perioada de timp, puteti obtine in cazul scontarii biletelor la ordin sau al cecurilor pe care le girati in favoarea finantatorului.

Ambele servicii de mai sus sunt metode excelente pentru imbunatatirea cash-flow-ului oricarei afaceri.

Revenind la creditele oferite persoanelor fizice, rambursarea lor se poate face extrem de elegant, plin efectuarea platilor online, in platforme specializate, care accepta majoritatea cardurilor aflate in piata, in conditii de maxima securitate.

Alegerea Institutiei Financiare Nebancare la serviciile careia vei apela va trebui sa fie bazata pe vechimea companiei, pe diversitatea serviciilor, dar si pe simplitatea oferirii finantarii de care aveti nevoie (fie ca este vorba despre persoana fizica, fie despre o persoana juridica). Dupa o decizie corecta, afacerile n-au cum sa mearga altfel decat foarte bine.