PLATO Romania ajunge la Vaslui

In data de 20 iulie 2007, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Vaslui, Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Iasi si Camera de Comert si Industrie Halle-Vilvoorde din Belgia au organizat cea de-a cincea sesiune de training pentru IMM-uri: „PLATO Romania”.

In data de 20 iulie 2007, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Vaslui, Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Iasi si Camera de Comert si Industrie Halle-Vilvoorde din Belgia au organizat cea de-a cincea sesiune de training pentru IMM-uri: PLATO Romania.
Seminarul PLATO Romania, intitulat Oportunitati de finantare in perioada 2007-2013. Noi fonduri, reguli mai bune, marcheaza deschiderea programului in judetul Vaslui.
Proiectele PLATO se deruleaza inca de acum 20 de ani in 12 tari din Europa pentru sustinerea dezvoltarii mediului de afaceri, cu precadere al IMM-urilor. Finantarea este asigurata, in cea mai mare parte, prin programul de asistenta financiara al Guvernului Flamand. Managerii programului de partea flamanda, Peter Vanduyfhuys si Lutgart Spaepen, coordoneaza proiecte PLATO din 1993 si au lucrat pana acum in acest domeniu in mai multe tari ale Uniunii Europene.
In cadrul sesiunii desfasurate la Vaslui, Rudy Aernoudt, secretar general al Guvernului Flamand si Lutgart Spaepen, directorul Camerei de Comert Halle-Viloorde, au prezentat cateva surse de finantare pentru dezvoltarea afacerilor si dezvoltarea locala, dar mai ales modalitati de accesare a acestora. Au fost prezentate, de asemenea, o parte din programele prin care Fondurile Structurale vor activa in Romania in perioada 2007-2013, in special Programul Operational Regional, care a fost lansat oficial vineri, 13 iulie, la Sibiu, program destinat dezvoltarii celor opt regiuni ale Romaniei.

La seminar au participat domnul Ionel Constantin, Secretar General al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, precum si oficialitati din administratia publica locala si regionala. Actiunea s-a desfasura in paralel cu Targul de Servicii Financiare 2007, manifestare ce a completat cu ofertele bancilor si ale fondurilor de garantare tematica acestui eveniment.

Programul complet de instruire a IMM-urilor consta in derularea a 8 seminarii lunare cu traineri belgieni si romani, care se vor desfasura atat in plen, cat si pe ateliere de lucru.

Participantii vor fi instruiti timp de 8 luni, in cadrul a cate unui seminar cu periodicitate lunara, in domenii precum conceperea strategiei si a misiunii organizatiei, intocmirea unui plan de afaceri, tehnici de vanzari pe Piata Unica Europeana, managementul financiar, conceperea si dezvoltarea de proiecte si accesarea Fondurilor Structurale, managementul resurselor umane, motivarea personalului, gasirea oportunitatilor de afaceri, realizarea de parteneriate viabile, internationalizarea firmei, lucrul in retea.
Obiectivul PLATO Romania pentru Regiunea Nord-Est este acela de a mari competitivitatea IMM-urilor participante prin cresterea cifrei de afaceri, extinderea cotei de piata, cresterea productivitatii muncii, dezvoltarea competentelor si fidelizarea personalului. IMM-urile romanesti participante la Programul PLATO vor intra in reteaua internationala a peste 15.000 de IMM-uri din toata Europa, care s-au dezvoltat folosind acest concept unic de instruire si networking.”

Lasă un răspuns