Statia de calcat – dispozitiv electrocasnic cu caracteristici speciale

Statia de calcat este unul dintre dispozitivele de uz casnic care au captat atentia romancelor in ultimii ani. Motivele pentru care au capatat popularitate sunt usor de inteles, aceste dispozitive usor de utilizat asigura haine si tesaturi calcate impecabil. Astfel gospodinele nu mai sunt nevoite sa frecventeze centrele specializate care ofera servicii profesionale de netezire si calcare a hainelor.

Cu ajutorul statiei de calcat hainele pot arata impecabil la orice ora din zi. Tesaturile dificile sunt rapid netezite, iar cutele persistente sunt rapid indreptate. In plus aceste aparate electrocasnice sunt usor de utilizat, sunt ergonomice si transforma calcatul hainelor intr-o actvitate extrem de placute. Trebuie mentionat ca statiile de calcat sunt dispozitive sigure si pot fi utilizate pentru toate tipurile de tesaturi. Sunt prietenoase cu hainele si cu mediul inconjurator.

Ce caracteristici trebuie sa aiba o statie de calcat performanta

Fata de fierul de calcat clasic care necesita reglaj constant in functie de tipul de tesatura supusa procesului de calcare, statia poate fi utilizata in siguranta pentru toate tipurile de tesaturi. Aburii emanati prin acest dispozitiv patrand profund in tesatura, astfelca netezirea se face usor. Un alt atuu al statiei de calcat este rezervorul cu volum generos, care asigura utilizare fara intrerupere pentru mult timp.

O statie de calcat performanta trebuie sa posede anumite caracteristici speciale: putere mare, talpa din material care sa asigure calcat confortabil, sa fie ergonomica, sa posede functii speciale de ajustare a aburului si garantie extinsa de la producator. De asemea sunt apreciate si functiie speciale precum cele tipul anti-calcar si anti-picurare. Statiile de calcat fara fir ofera mobilitate sporita utilizatoarelor, deci sunt in mai eficent.

Puterea dispozitivului si calitatea talpii sunt doua caracteristici ce trebuie atent analizate inaine de achizitionarea aparatului, pentru ca aceestea influenteaza in mod direct procesul de calcare. O statie cu putere mare, intre 1000 si 2000 W asigura obtinerea rapida a jetului de aburi si o eficienta sporita. Talpa confectionata din materiale moderne – ultragliss, ceramica, palladium-glissee – permite netezirea rapida dar ferma a tesaturilor.

Functiile speciale precum timpul scurt de incalzire si pulberizare a aburilor, modul de utilizare (vertica, orizontal), sistem de blocare automat cand aparatul este in stare de repaus sunt extrem de eficiene! Acestea asigura confort sporit in timpul procesului de calcare dar si siguranta maxima pe tot pracursul activitatii. Pentru ca statia de calcat nu este un produs electrocasnic tocmai ieftin, este indicat sa se aleaga produse cu garantie extinsa.

Lasă un răspuns