Trei sfaturi care te vor ajuta real sa achiti imprumuturile

Imprumuturile, indiferent ca se fac la institutii de creditare, in familie sau la prieteni, necesita sa fie restituite. In cazul bancilor, creditele sunt restituite in rate lunare, pana se ajunge la stingerea datoriei. In unele cazuri, oamenii cu datorii ajung sa nu isi mai poata plati ratele, cauzele fiind intre cele mai diverse. O astfel de situatie genereaza stres si o stare de disconfort psihic, care s-ar putea evita daca persoanele in cauza ar pune in practica cateva metode de plata a datoriilor, inainte de a ajunge in colaps financiar.

Metode de plata a datoriilor pe care se poate conta

Cele mai eficiente si mai simplu de aplicat metode de plata a imprumuturilor, indiferent de natura lor, includ abordarile care fac subiectul acestui articol.

 1. Plata datoriilor nu se amana

Orice tip de imprumut trebuie sa inceapa sa fie platit de „azi”. Cu cat se intarzie mai mult rambursarea sumelor de bani imprumutate, cu atat mai mult va creste suma datorata. Pe masura ce dobanda se acumuleaza, costul real al creditului va creste si se externalizeaza serviciul de recuperare a banilor datorati.. Prin urmare, ratele se achita la timp, astfel incat sa nu se ajunga la plata unor taxe care ar fi putut fi evitate.

 1. Cheltuielile zilnice necesita atentie si control

Persoanele cu un stil de viata care nu le permite sa ramburseze nici macar plata minima a datoriilor, ar trebui sa-si revizuiasca obiceiurile. Este important sa aiba in vedere modalitati eficiente pentru a reduce cheltuielile zilnice. Acesta este un obiectiv usor de urmarit, daca vor scrie tot ce cumpara intr-o luna, pentru ca la finalul celor 30 de zile vor putea sa decida ce s-ar putea imbunatati.

Pe langa urmarirea atenta a achizitiilor zilnice, este important sa se acorde atentie si urmatoarelor aspecte:

 • pretul utilitatilor lunare poate fi negociat si comparat luand in calcul mai multi furnizori;
 • pachetul cu mancare de acasa poate sa inlocuiasca o perioada de timp cumpararea meselor de pranz de la restaurant, in pauza de masa de la serviciu;
 • transportul public poate sa inlocuiasca deplasarea cu masina personala la serviciu sau pe alte distante;
 • cheltuielile neplanificate pot fi evitate, in situatia in care nu sunt esentiale;
 • fumatul este un viciu al carui pret mare poate fi diminuat pe lista de cheltuieli lunare;
 • inainte de a se merge la cumparaturi este important sa se scrie o lista pe care sa fie incluse doar produsele absolut necesare;
 • uneori, repararea dispozitivelor defecte din locuinta este o decizie cu mult mai ieftina, in comparatie cu achizitionarea altora noi;
 • termostatele inteligente economisesc costurile de incalzire in casa;
 • ofertele si promotiile aduc un plus substantial in procesul de economisire.

Respectand cele spuse anterior, cei care cauta ajutor pentru plata datoriilor vor realiza ca si-l pot oferi si singuri.

 1. Solutiile „cumpar acum, platesc mai tarziu” trebuie sa se evite

Astfel de solutii pot avea un efect negativ pentru cumparatori, creandu-le impresia ca au banii pe care nu ii poseda de fapt. Prin urmare, consumatorii cheltuiesc mai mult decat le permite bugetul, adaugand un plus in contul datoriilor pe care le au deja.

Toate aceste metode care ajuta real la plata datoriilor sunt solutii pe care KRUK Romania le recomanda clientilor sai. Dincolo de acestea, compania care are ca obiect de activitate colectarea datoriilor, isi ajuta clientii real, oferindu-le solutii de plata in functie de nevoile pe care le au. KRUK nu este o banca, scopul sau fiind acela de a-si ajuta clientii sa-si plateasca datoriile, in rate pe care singuri le stabilesc.

Despre cum ajuta agentii acestei companii oamenii cu datorii, orice persoana interesata poate sa citeasca informatii corecte pe site-ul firmei, Facebook sau pagina de Linkedin. Toate solutiile pe care firma le propune clientilor sai ajuta real la plata imprumuturilor!