2010 va fi Anul european al luptei impotriva saraciei si a excluderii sociale

Comisia Europeana a declarat anul 2010 An european al luptei impotriva saraciei si a excluderii sociale. Campania de 17 milioane de euro urmareste reafirmarea angajamentului UE de a avea, pana in 2010, o contributie decisiva la eradicarea saraciei.
Lupta impotriva saraciei si a excluziunii sociale reprezinta unul dintre obiectivele centrale ale UE, iar abordarea noastra comuna a constituit un instrument important pentru orientarea si sprijinirea actiunii in statele membre . Anul European va intreprinde si mai multe actiuni prin contributia la constientizarea publica a modului in care saracia continua sa afecteze existenta de zi cu zi a unui numar atat de mare de europeni, a afirmat comisarul european pentru afaceri sociale Vladimir Spidla.

Comisia Europeana a declarat anul 2010 An european al luptei impotriva saraciei si a excluderii sociale
. Campania de 17 milioane de euro urmareste reafirmarea angajamentului UE de a avea, pana in 2010, o contributie decisiva la eradicarea saraciei.
Lupta impotriva saraciei si a excluziunii sociale reprezinta unul dintre obiectivele centrale ale UE, iar abordarea noastra comuna a constituit un instrument important pentru orientarea si sprijinirea actiunii in statele membre . Anul European va intreprinde si mai multe actiuni prin contributia la constientizarea publica a modului in care saracia continua sa afecteze existenta de zi cu zi a unui numar atat de mare de europeni ., a afirmat comisarul european pentru afaceri sociale Vladimir Spidla.

In UE, 78 de milioane de persoane – reprezentand 16% din populatie – sunt amenintate in prezent de saracie.

Lasă un răspuns