Cum sa alegi cel mai bun elevator auto pentru service-ul tau?

Daca vreti sa va deschideti un service auto sau aveti deja unul si vreti doar sa va modernizati afacerea, probabil ca v-ati gandit sa investiti intr-un elevator auto nou. Insa sunt foarte multe variante din care ati putea alege: elevatoare cu 2 coloane, cu 4 coloane, elevatoare pentru vulcanizare, elevatoare moto si atv – este de inteles daca nu va puteti decide imediat.

Tocmai de aceea am ales sa scriem un mic ghid care sa va ajute sa alegeti elevatorul auto potrivit pentru nevoile dumneavoastra. Iata care ar fi principalele criterii la care trebuie sa fii atent atunci cand iti cumperi un elevator auto.

  1. Pretul

In primul rand, pretul este foarte important. Incercati sa va faceti un buget, iar apoi sa cautati cea mai buna varianta in bugetul respectiv. Nu cumparati cele mai ieftine elevatoare cu 4 coloane, mai bine cumparati un elevator cu doua coloane de la un producator cunoscut, sau un elevator tip foarfeca pentru vulcanizare.

  1. Sarcina maxima de ridicare

In functie de tipul de masini pe care sunteti specializati, trebuie sa va ganditi la sarcina maxima de ridicare. Elevatoarele auto normale sunt foarte practice deoarece pot ridica orice autoturisme de pana la 3,200 kg, insa daca aveti nevoie de o putere de ridicare mai mare trebuie sa investiti intr-un elevator cu doua sau patru coloane care pot ridica pana la 4,200 kg sau mai mult.

  1. Sistemul de blocare si deblocare

Sistemul de blocare al masinii este un aspect care nu poate parea foarte important, insa va usureaza munca semnificativ. Elevatoarele cu sisteme de blocare si deblocare automata costa putin mai mult decat un elevator normal, insa puteti scuti minute bune, chiar ore in fiecare zi.

  1. Pozitia elevatorului

In cazul in care atelierul dumneavoastra este destul de mic, locul pe care il ocupa elevatorul este foarte important. Un elevator auto cu doua coloane ocupa foarte mult spatiu chiar si atunci cand nu este folosit, dar un elevator de tip foarfeca poate trece neobservat, pentru ca este ingropat in podea si nu se ridica de la nivelul solului decat atunci cand este folosit.

  1. Scopul elevatorului

Elevatoarele auto sunt in principal folosite pentru ridicarea si depanarea autoturismelor. Dar asta nu inseamna ca nu le puteti folosi si in alte moduri: de exemplu pentru reglarea unghiurilor, farurilor, sau chiar pentru stivuirea masinlor in garaj pentru optimizarea spatiului. Daca aveti nevoie de un elevator care sa indeplineasca si alte scopuri, trebuie sa fiti atenti ce tip de elevator achizitionati.

  1. Modul de operare

Sunt foarte multe tipuri de elevatoare automatizate pe piata acum, dar si multe sisteme care inca se opereaza manual. Evident, pentru fiecare dotare suplimentara pretul creste semnificativ, insa daca va doriti un elevator profesional, cu functii complet automatizate, trebuie sa fiti dispus sa platiti mai mult.

  1. Certificatul de calitate CE

Suntem siguri ca nu toata lumea stie de certificatul de calitate CE, insa cand vine vorba de achizionarea unui elevator nou, trebuie neaparat sa alegeti un elevator care are acest certificat. Certificatul de calitate CE atesta faptul ca elevatorul este in conformitate cu standardele europene.