Curs de formare initiala in profesia de mediator in perioada 31 octombrie – 13 noiembrie 2016

CCIB organizeaza in parteneriat cu F.M.M.M. Romania curs de formare initiala in profesia de mediator in perioada 31 octombrie – 13 noiembrie 2016, in Bucuresti, str. Ion Ghica, nr.4, sect. 3.

Cursurile sunt autorizate de Consiliul de Mediere din Romania in baza legiinr. 192/2006 privind medierea, cu respectarea Standardului de Formare a Mediatorului. Cursul, cu durata de 80 de ore, se desfasoara pe parcursul a 2 saptamani, program zilnic 14:00-20:00 si se finalizeaza cu un examen de absolvire care se va organiza in max. 45 de zile de la incheierea cursului. Cursantii care promoveaza examenul primesc Certificatul de Participare si Adeverinta de absolvire – documente in baza carora pot depune cererea de autorizare la Consiliul de Mediere din Romania.

Cursul de formare a mediatorilor imbina abordarea teoretica (aprox. 30%) si exercitiile practice (aprox. 70%), exercitiice au ca scop familiarizarea cursantului cu medierile reale si obiectiile ce pot aparea pe parcursul acestora. Se studiaza notiuni pentru intelegerea si aplicarea medierii (mediere, analiza conflictului, comunicare, negociere, drept), corelat cu punerea in practica imediata a cunostintelor dobandite. La finele cursului, participantiii si dezvolta si aplica abilitatile de management al conflictelor prin tehnici de mediere, putand profesa ca mediator autorizat.

Poate deveni mediator orice persoana care are studii superioare, indiferent de profesia de baza, si care are minim 3 ani de vechime in munca. Mediatorii îşi pot desfasura activitatea in cadrul unei societati civile profesionale, al unui birou in care pot functiona unul sau mai multi mediatori asociati sau in cadrul unei organizatii neguvernamentale. De asemenea, mediatorii autorizati pot fi angajati si cu contract individual de munca, in conditiile prevazute de Codul muncii.

 

Lasă un răspuns