DOCUMENT DE POZITIE al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) isi exprima totalul dezacord fata de decizia Autoritatii de Reglementare in domeniul gazelor (ANRGN) de a mari din luna noiembrie tarifele pentru gazele naturale livrate populatiei cu peste 8%.
AOAR apreciaza ca in acest fel singura autoritate a statului desemnata sa apere interesele consumatorului face jocul societatilor de distributie, carora le faciliteaza realizarea de profituri incorecte in conditiile in care nu s-a modificat pretul de livrare al gazelor naturale si nu au fost facute investitii de modernizare sau extindere a sistemului de aprovizionare cu gaze. Mai mult, pretul petrolului pe plan mondial a scazut cu cca 12% in luna octombrie 2006.
AOAR cere explicatii publice ANRGN pentru decizia luata, solicitand totodata Parlamentului sa dispuna verificari urgente a modului in care aceasta autoritate a statului adopta decizii ce vor afecta atat veniturile populatiei cat si competitivitatea firmelor, urmare a procesului inflationist continuu generat, sustinut si amplificat de cresterile nejustificate a preturilor administrate.
AOAR considera ca este momentul ca activitatea autoritatilor de reglementare din sectorul gaze – energie sa fie analizata si evaluata in functie de calitatea si justetea deciziilor adoptate.
Eforturile facute de mediul de afaceri pentru dezvoltarea economica a Romaniei nu poate fi permanent afectat de adoptarea, cu mare usurinta, a unor decizii de o asemenea importanta fara o justificare mai presus de orice fel de interpretare.

Lasă un răspuns