East Capital va investi in companiile de retail, turism si real estate din Romania

East Capital, cea mai mare companie specializata pe piata est-europeana a investitiilor de capital, intentioneaza sa-si extinda portofoliul de investitii din Romania in special in companiile de turism, real estate si retail, a anuntat recent presedintele East Capital Peter Elam Hakansson citat de Rompres.
East Capital, cea mai mare companie specializata pe piata est-europeana a investitiilor de capital, intentioneaza sa-si extinda portofoliul de investitii din Romania in special in companiile de turism, real estate si retail, a anuntat recent presedintele East Capital Peter Elam Hakansson citat de Rompres.
Dorim sa continuam investitiile pe piata romaneasca, fiind interesante companiile importante, precum Petrom, la care deja am investit, dar si companii din domeniul turistic, retail si cele specializate pe real estate, un domeniu cu un potential important de dezvoltare in viitor in Romania, a spus presedintele East Capital.
Hakansson a anuntat ca East Capital doreste sa dubleze cota pe care investitiile in Romania o detin in cadrul Fondului East Capital East European Fund, la 6%, fata de 3% in prezent. Romania detine si 15,2% din East Balkan Fund, deschis de East Capital.
Compania are pachete de actiuni la companii importante din Romania precum Petrom 0,3%, Mittal Steel 2,15%, Socep 4.84%, Flamingo 0,73%, Impact 7,43%, si alte pachete la Cocor S.A., Condmag, Dafora si Conpet Ploiesti, precum si diferite participatii la SIF-uri.
Investitiile companiei pe piata romaneasca depasesc 90 milioane de euro.
Hakansson a explicat ca piata romaneasca ar putea atrage si mai multe fonduri de investitii daca piata bursiera ar avea o capitalizare mai mare si daca mai multe companii ar fi listate pe piata de capital.
Sunt prea putini campioni ai economiei listati la bursa si cu pachete destul de mici, iar apetitul pentru listare al unor societati importante este inca redus. Credem insa ca aderarea la Uniunea Europeana va schimba situatia si piata va deveni mult mai interesanta in anii urmatori.
La ora actuala, investitorii din Romania nu pot investi direct prin East Capital, insa societatea este in negocieri cu Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare pentru autorizare, dupa ce societatea se va certifica in Uniunea Europeana, pentru ca procedura sa fie mai simpla.
In Romania nu putem inca sa distribuim unitati de fond, dar avem in proiect acest lucru, fiind in discutii si cu CNVM, dupa ce vom obtine certificarea in Luxemburg pentru investitii in fonduri la societati de investitii cu capital variabil si in fonduri comune, a explicat Bogdan Popescu, director distributie fonduri la biroului regional al companiei in Franta.
East Capital este o societate de administrare a fondurilor deschise de investitii, specializata in pietele est europene de capital, cu active nete de 3,8 miliarde de euro. Compania administreaza fondurile specializate East Capital Russian Fund, East Capital Baltic Fund, East Capital Eastern European Fund, East Capital Balkan Fund si East Capital Turkish Fund.

Lasă un răspuns