Iti construiesti o casa sau alegi un cartier rezidential?

Iti construiesti o casa sau alegi un cartier rezidential?

Atunci cand vine vorba despre achizitia unei case un lucru este cert: oamenii prefera din ce in ce mai mult sa aleaga o casa pe pamant, cu gradina si aer curat in detrimentul apartamentelor. Este adevarat ca decizia de a achizitiona sau de a construi o casa vine la pachet cu o serie de neplaceri (drum mai lung pana la locul de munca, lipsa anumitor servicii, etc), insa toate acestea se pot rezolva in timp, in conditiile in care se investeste din ce in ce mai mult in zonele de case de langa marile orase.

Daca decizia de a alege o casa este relativ simpla pentru un bucurestean, ceea ce devine destul de complicat este alegerea intre a construi o casa si a achizitiona o casa gata construita intr-un ansamblu rezidential Ilfov.

Constructia unei case

Este foarte atractiva pentru cei care isi doresc o locuinta personalizata. Constructia poate sa insemne indeplinirea oricarui vis privind spatiul locativ si o atentie sporita la fiecare detaliu al structurii. Din pacate, exista o multime de lucruri care transforma constructia intr-o solutie dezavantajoasa:

  • De regula nu exista terenuri foarte bune si ieftine in zonele de case;
  • Stresul petrecut pe timpul constructiei poate sa ajunga la un nivel foarte mare;
  • Cheltuielile pot fi neasteptate. De cele mai multe ori, constructia unei case costa cu 50% mai mult decat este planificat;
  • Timpul necesar pentru o constructie este destul de mare. Pentru cei care nu au 6 luni sau un an de asteptat pentru a se muta, aceasta este o problema destul de mare.

O casa intr-un ansamblu rezidential

Conform celor de la Unavia.ro, majoritatea oamenilor aleg o astfel de optiune din mai multe motive.

In primul rand, exista o multime de case ieftine de vanzare in Ilfov, construite in astfel de cartiere. Preturile nu depasesc pretul apartamentelor din Bucuresti, asadar, o familie care a locuit intr-un apartament nu are altceva de facut decat sa isi vanda apartamentul si sa achizitioneze casa.

Faptul ca sunt mai multe case la fel in acelasi loc poate sa dezvolte conceptul de comunitate si poate sa aduca o serie de avantaje:

  • Numeroase utilitati gata instalate in cartier;
  • Garantia faptului ca in proximitatea casei nu se construiesc blocuri;
  • Magazine construite direct in cartier;
  • Posibilitatea de a achizitiona casa foarte repede.

In ultimii ani s-au dezvoltat foarte multe ansambluri rezidentiale in si langa Bucuresti, care mai de care mai interesante. Astfel, exista o multime de optiuni, precum acestea. Cei care isi doresc sa se mute la casa au de ales intre cateva zeci de ansambluri ce se afla la maxim 10-15 km de centrul orasului si pot descoperi o multime de avantaje oferite de acestea.

Desi stresul este mai mic atunci cand se cumpara o casa intr-un ansamblu, acesta exista. Trebuie sa se verifice cu atentie constructorul, modul in care a realizat casele si modul in care se comporta acestea la diversi factori externi. Daca este bine construita insa, o casa intr-un cartier gata construit este cea mai avantajoasa.