Licitatie pentru reconstructia sediului NATO din Bruxelles

Alianta Nord-Atlantica (NATO) a decis in cadrul Reuniunii sefilor de stat si/sau guvern de la Washington din 1999, construirea unui sediu nou, la Bruxelles, incepand cu anul 2008.
Alianta Nord-Atlantica (NATO) a decis in cadrul Reuniunii sefilor de stat si/sau guvern de la Washington din 1999, construirea unui sediu nou, la Bruxelles, incepand cu anul 2008. Data preconizata pentru finalizarea proiectului este 2011-2012.

In conformitate cu prevederile NATO in domeniu, cuprinse in documentul AC/4-D/2261 INFRASTRUCTURE COMMITEE-THE NATO SECURITY INVESTMENT PROGRAMME-PROCEDURES FOR INTERNATIONAL COMPETITIVE BIDDING (1996 Edition), autoritatile belgiene in calitate de host nation reitereaza necesitatea ca firmele interesate:
a) sa detina un certificat de securitate de tip NATO Secret inainte de a participa la licitatia privind acordarea contractelor de constructie (in calitate de contractant direct). Se estimeaza ca incheierea procesului de depunere a ofertelor va avea loc la mijlocul anului 2007.

b) sa detina un certificat de securitate de tip NATO Secret pentru a participa la proiect, inclusiv in calitate de subcontractor. Aceasta conditie nu este obligatorie pentru toate serviciile prestate, dar se aplica pentru cea mai mare parte a acestora.

In acest sens, Delegatia Permanenta a Belgiei la NATO recomanda autoritatilor nationale cu competente in domeniu sa initieze procedurile de acordare a certificatelor aferente, pe baza unei notificari informative care va fi transmisa statelor aliate in cursul lunii februarie a.c.. In Romania, certificatele de securitate pe linie NATO sunt eliberate de catre Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat.

Informatii suplimentare despre desfasurarea proiectului sunt disponibile pe internet la (Topics/New NATO Headquarters) si (QG OTAN).

Lasă un răspuns