Salteaua, cel mai folosit obiect din casa

Care este obiectul pe care il folosesti cel mai des? Multi ar spune cafetiera, altii ar spune computerul in timp ce altii s-ar declara convinsi ca este televizorul. De fapt, la o analiza simpla ne dam seama ca salteaua este cel mai folosit obiect din intreaga casa. O folosim atunci cand dormim, cel putin 8 ore pe noapte, o folosim atunci cand ne uitam la televizor si o folosim de multe ori cand pur si simplu vrem sa ne relaxam in fata unei carti bune.

Salteaua nu doar ca este cel mai folosit obiect din casa, insa poate sa ne decida calitatea vietii si sa contribuie mult la sanatatea de zi cu zi.

Din fericire, nu mai dormim de multa vreme pe frunze si piei de animale, avand optiunea de a dormi pe saltele special construite pentru structura noastra corporala. O vizita intr-un magazin special destinat saltelelor, precum Expert-Saltele.ro, poate sa dezvaluie zeci de modele, care mai de care mai interesante, care atrag atentia si promit un confort total.

Sunt toate saltelele bune pentru tine?

Este adevarat ca tehnologiile folosite pentru constructia unei saltele sunt din ce in ce mai performante, insa este la fel de adevarat ca nu orice om poate dormi pe orice saltea. Pentru a te asigura ca dormi pe o saltea de buna calitate, trebuie sa treci printr-o serie de pasi.

In primul rand, trebuie sa mergi la un medic care iti poate spune care este cea mai buna solutie pentru somnul tau. Cel mai probabil iti va spune ca trebuie sa continui sa dormi pe o saltea asemanatoare cu cea pe care ai dormit pana acum, insa evident, noua. De regula, este buna continuitatea in ceea ce priveste tipul de saltea, insa este bine sa schimbi acest produs o data la 7-10 ani.

Cand trebuie sa schimbi salteaua pe care dormi deja?

Exista o serie de semne care iti spun ca este timpul pentru o schimbare. Unul dintre semne este evident: trecerea timpului. Daca au trecut mai mult de 7 ani de cand ai cumparat ultima saltea, s-ar putea sa trebuiasca una noua. Indiferent care este calitatea constructiei sale, salteaua are tendinta de a acumula particule de praf si de acarieni, care sunt extrem de daunatori pentru sanatatea fiecaruia dintre noi.

De asemenea, daca te trezesti cu dureri de spate sau cu o oboseala nestapanita, ai putea lua in considerare o saltea noua.

Care sunt tipurile de saltele pentru care poti opta?

Exista o varietate destul de mare de saltele din care poti alege – vezi acest magazin. Saltelele cu arcuri reprezinta varianta clasica, construita in 3 moduri: cu arc bi-conic, cu arc continuu sau cu arc impachetat. Este o solutie ce asigura sustinere si durabilitate, oferind independenta fata de partener. Salteaua cu arcuri este cea mai ieftina solutie pentru care poti opta.

Pe langa acest tip de saltea mai ai la dispozitie saltelele cu spuma poliuretanica, saltelele din latex sau saltelele din diverse alte materiale, cum ar fi cele umplute cu apa.

Ceea ce este cert, este faptul ca indiferent ce saltea alegi, somnul este un capital pe care trebuie sa il valorifici cat mai bine, asadar, alegerea trebuie sa fie una perfecta.

Lasă un răspuns