Succes al participarii romanesti la expozitia Fabricat in Moldova

Recent a avut loc la Chisinau, in organizarea Camerei de Comert si Industrie a Republicii Moldova (CCIM), in colaborare cu Asociatia Nationala a Producatorilor din Moldova si sub inaltul patronaj al Guvernului Republicii Moldova, cea de-a VII-a editie a expozitiei universale Fabricat in Moldova.

Recent a avut loc la Chisinau, in organizarea Camerei de Comert si Industrie a Republicii Moldova (CCIM), in colaborare cu Asociatia Nationala a Producatorilor din Moldova si sub inaltul patronaj al Guvernului Republicii Moldova, cea de-a VII-a editie a expozitiei universale Fabricat in Moldova.

Romania a fost reprezentata la aceasta manifestare de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) si de Camera de Comert si Industrie Prahova, care au organizat o misiune economica compusa din firme de prestigiu precum Eximbank Romania, Romtrans SA, Grupul J&R Enterprises, Hydac International, RCS Comisionar SA si Ile Trade Company. De o atentie deosebita din partea publicului vizitator s-a bucurat oferta Romexpo SA, numerosi oameni de afaceri de peste Prut  manifestandu-si intentia de a-si promova produsele cu ocazia targurilor internationale organizate in Capitala Romaniei de catre liderul organizatorilor de targuri si expozitii din tara noastra.

Participarea la expozitie a avut loc in conditii extrem de avantajoase, in urma unei invitatii primite de catre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) de la Camera de Comert si Industrie a Republicii Moldova (CCIM), datorita bunelor relatii de colaborare existente intre cele doua organizatii. De altfel, intr-o interventie la Antena 3, presedintele CCIB, dipl. ec. Stefan D. Popa, prezent la Chisinau, aprecia: „Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti a participat aproape la toate editiile expozitiei Fabricat in Moldova. Noi avem o colaborare foarte buna, chiar de exceptie, cu Camera de Comert si Industrie a Republicii Moldova. Politicul poate contribui la un moment dat la asprirea – ici si colo – a unor relatii. Nu cred insa ca va putea vreodata sa treaca peste interesele economico-comerciale.“ Iar pentru Romania, Moldova de peste Prut ramane un partener important. Daca in 2007, potrivit ambasadorului Romaniei la Chisinau, Filip Teodorescu, schimburile comerciale intre cele doua tari s-au cifrat la aproximativ 850 milioane USD (in crestere cu peste 60% fata de anul precedent), pentru acest an se asteapta ca nivelul acestora sa depaseasca 1 miliard de USD.

Standul CCIB a avut un mare succes, printre vizitatorii de marca aflandu-se Vladimir Voronin, presedintele Republicii Moldova, Gheorghe Cucu, presedintele CCIM, Filip Teodorescu, ambasadorul tarii noastre la Chisinau, precum si reprezentanti ai ambasadei Federatiei Ruse la Chisinau.

De mentionat faptul ca, in prezenta a numeroase oficialitati, Camera bucuresteana a premiat 13 companii (Balcantir SRL Chisinau, BCR Sucursala Chisinau, Den Braven Silicon SRL Chisinau, Eurofarmaco Chisinau, Itia-Sped International SRL Chisinau, Moldagrotehnica Balti, Moldexpo SA Chisinau, Moldpac SRL Chisinau, Petrom Moldova Chisinau, Rocaro SRL Chisinau, Rompetrol Moldova Chisinau, Tarom Reprezentanta Chisinau, Complex Hotelier Codru).

Fabricat in Moldova a devenit, potrivit presedintelui CCIM, Gheorghe Cucu, preluat de publicatia Capital din tara vecina, unul dintre principalele instrumente de promovare a marfurilor si serviciilor autohtone, a consolidat pozitiile producatorilor pe piata, a contribuit la stabilirea contactelor de colaborare intre oamenii de afaceri moldoveni si straini.

La editia 2008 au fost prezente peste 320 de companii din tara vecina, ce si-au expus produsele pe o suprafata de peste 2.000 mp – de doua ori mai mare decat cea de la editia 2007. De asemenea, au participat cu standuri colective 32 de raioane. Comunitatile de afaceri din Belarus si Ucraina au fost, la randul lor, reprezentate la actuala editie a expozitiei de camerele de comert si industrie din tarile respective.

Au fost remarcate, deopotriva de specialisti si publicul larg, standurile celor circa 100 de firme din industria alimentara, in care au putut fi degustate vestitele vinuri moldovenesti, dar si bere, mezeluri, miere, produse de panificatie, lactate, branzeturi si conserve din toate regiunile tarii. Programul expozitional a fost completat de evenimente conexe – conferinte, mese rotunde si seminarii, dar si concerte de muzica populara.

Sursa: www.ccib.ro

Lasă un răspuns