Workshop Business Without Corruption (7 – 8 martie 2017)

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), alături de General Dynamics, General Dynamics European Land Systems – Mowag și TRACE International, are plăcerea de a vă invita la workshop-ul

BUSINESS WITHOUT CORRUPTION: BUNE PRACTICI ANTI-CORUPȚIE DIN SUA AJUSTATE LA NEVOILE COMUNITĂȚII DE AFACERI DIN ROMÂNIA, desfășurat la CCIR Business Center între 7 și 8 martie 2017. Prin acest eveniment, CCIR, reprezentant instituțional al comunității de afaceri, urmărește promovarea valorilor etice care converg spre neimplicarea mediului de afaceri în fenomenul corupției şi la aplicarea, la nivelul companiilor, a unor mecanisme interne de prevenire şi combatere corespunzătoare.

Reprezentanți ai comunității de afaceri și experți din domeniul anti-corupție vă vor prezenta cele mai eficiente modalități de a preveni și combate corupția la nivelul companiilor din România. Antreprenori din industrie și servicii își vor împărtăși experiențele alături de Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, și reprezentanți ai General Dynamics, General Dynamics European Land Systems – Mowag și TRACE International, organizații americane specializate în anti-corupție. TRACE International este o organizație americană specializată în conformitatea anti-corupție la nivelul companiilor, care oferă servicii pentru evitarea fenomenului corupției, iar General Dynamics este o companie din domeniul aerospațial și al apărării, ale cărei bune practici în domeniul prevenției corupției în mediul corporativ sunt recunoscute la nivel global.

Percepția generală privind persistența fenomenului corupției reprezintă o piedică serioasă în ceea ce privește atragerea investițiilor străine, stabilirea unor companii cu participație mixtă sau posibilitatea de încheiere a unor acorduri internaționale cu companii din alte țări. Mai mult, practicile corupte la nivelul companiilor conduc la condiții de concurență neloială, ceea ce afectează dezvoltarea generală a mediului de afaceri din România.

În aceste condiții, ne propunem să abordăm o serie de aspecte care țin de corupția din mediul privat, precum:

Cadrul conformității corporative;
Analize de risc la nivelul companiilor în domeniul anti-corupției;
Factori de risc în relațiile cu părți terțe;
Instruirea personalului în domeniul conformității și eticii corporative;
Cazuri concrete de abordare a politicilor corporative privind anti-corupția.
Participarea la acest eveniment este oferită de organizatori în regim de gratuitate. RSVP prin completarea și transmiterea formularului de înregistrare până la 3 martie 2017

Lasă un răspuns