Ziua Oportunităților de Afaceri dedicată Republicii Islamice Iran

E.S. dr. Seyed Hossein Sadat Meidani, noul ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Islamice Iran în România a efectuat o vizită de curtoazie la Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB). La întrevederea cu Iuliu Stocklosa, președintele Camerei bucureștene, a participat, de asemenea, Parvin Neginraz, secretar economic în cadrul Ambasadei.

E.S. dr. Seyed Hossein Sadat Meidani a exprimat interesul ţării sale pentru dezvoltarea relaţiilor economice şi de cooperare cu România, ținând seama de istoricul bun al relațiilor româno-iraniene și a prezentat principalele axe strategice ale economiei țării sale.

Iuliu Stocklosa a urat bun venit în România și la CCIB noului șef al misiunii diplomatice iraniene din țara noastră, urându-i mult succes în activitate. În continuare, a realizat o prezentare succintă a Camerei bucureștene și a mediului economic al Capitalei în context național, punctând faptul că Bucureștiul concentrează: 23% dintre comercianții din România, 30% din suprafața de vânzare, 17% din valoarea exporturilor, 32% din valoarea importurilor și 60% din activitatea de cercetare științifică a țării.