Ziua Oportunităților de Afaceri dedicată Republicii Islamice Iran

Ziua Oportunităților de Afaceri dedicată Republicii Islamice Iran

E.S. dr. Seyed Hossein Sadat Meidani, noul ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Islamice Iran în România a efectuat o vizită de curtoazie la Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB). La întrevederea cu Iuliu Stocklosa, președintele Camerei bucureștene, a participat, de asemenea, Parvin Neginraz, secretar economic în cadrul Ambasadei.

E.S. dr. Seyed Hossein Sadat Meidani a exprimat interesul ţării sale pentru dezvoltarea relaţiilor economice şi de cooperare cu România, ținând seama de istoricul bun al relațiilor româno-iraniene și a prezentat principalele axe strategice ale economiei țării sale.

Iuliu Stocklosa a urat bun venit în România și la CCIB noului șef al misiunii diplomatice iraniene din țara noastră, urându-i mult succes în activitate. În continuare, a realizat o prezentare succintă a Camerei bucureștene și a mediului economic al Capitalei în context național, punctând faptul că Bucureștiul concentrează: 23% dintre comercianții din România, 30% din suprafața de vânzare, 17% din valoarea exporturilor, 32% din valoarea importurilor și 60% din activitatea de cercetare științifică a țării.